Најновије

ШОКАНТАН ПОТЕЗ АМЕРИКАНАЦА: Појачавају борбену готовост украјинске морнарице - мета је Азовско море

Америчке власти доделиле су 10 милиона долара додатне помоћи украјинској војсци након инцидента у Керчком мореузу, када је руска погранична служба, због нелегалног уласка у територијалне воде Руске Федерације, запленила три украјинска брода.

Сукоб код Керча (Фото: Прес служба Републике Крим)

„Уз одобрење Конгреса, амерички Стејт департмент додељује помоћ како би се додатно ојачала борбена моћ украјинске морнарице. Ова помоћ реализује се уз подршку Велике Британије и Литваније, које такође намеравају да повећају помоћ Украјини када је реч о безбедности“, рекао је представник америчког спољнополитичког ресора Роберт Паладино.

Он је додао и да САД позивају Русију да врати Украјини заплењене бродове и ослободи ухапшене морнаре, као и да отвори Керчки мореуз и Азовско море за транзит бродова до украјинских лука.

Такође, Стејт департмент позива Русију да поштује суверенитет и територијални интегритет међународно признатих украјинских граница, укључујући и припадајуће територијалне воде.

Подсетимо, три украјинска брода заплењена су након што су 25. новембра нелегално упловила у територијалне воде Руске Федерације у Црном мору. Тада су ухапшена 22 украјинска морнара.

Упозорење Путина Србији због Трампа погледајте ОВДЕ.

Извор: Rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Расправа око партизана и четника.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА