Најновије

"СВЕ СМО ВИШЕ БЕСНИ И СВЕ НАС ЈЕ ВИШЕ": Протест "Пет минута за пет милиона" одржан у Београду! Ево колико је било људи! (ВИДЕО)

Грађански протест "Стоп крвавим кошуљама" поново се одржава вечерас на платоу испред Филозофског факултета у Београду, а разлика у односу на претходна два је што су његови учесници послали захтеве РТС.

Нови протест у Берограду (Фото: Фејсбук/Принтскрин)

Грађани су се били окупили испред Платоа, а Васина улица је била затворена за троле. На вечерашњем скупу говорили су глумац Бранислав Трифуновић, новинар портала "Жиг инфо" Милан Јовановић коме је пре десет дана запаљена кућа, и карикатуриста Душан Петричић као и посланица Санда Рашковић-Ивић.

Бане Трифуновић је пре говора замолио окупљене за минут ћутања за жртве стравичне саобраћајне несреће у Нишу.

- Има нас много. Пребројавају нас они који купују дипломе. Све смо више бесни. И биће нас све више! - рекао је Трифуновић. Према незваничним информацијама са лица места протесту је присуствовало скоро десет хиљада људи.

Молим и ову опозицију, наставио је, морате изаћи из свих њихових зграда. Морамо сви бити на улици и отказати послушност - завршио је свој говор глумац.

После њега говорио је новинар Милан Јовановић.

- Ја сам полицајац у пензији, данас новинар, који је за сат времена од локалних моћника изгубио све што је стварао годинама. Умала сам одбио овај позиц. Међутим, ја сам обичан грађанин, који је на својој кожи осетио све оно што се налази око нас. Нисам ја важан, стар сам човек, али ово је све због вас, младих људи, који треба да се кућите, да живите. Њих није брига за обичне грађане и њихове муке. А млади људи купују карту у једном смеру. Да оду и да се више не врате - говорио је Јовановић.

Уместо тога, наставио је, медији су пуни успеха, а "нама никад горе".

- Уместо о томе да причамо, ми шапућемо. Људи су у страху - рекао је Јовановић.

На протесту су и шеф Народне странке Вук Јеремић са супругом Наташом, професори ФПН Ђорђе Павићевић и Раде Вељановски, као академик Душан Теодоровић. Са разгласа се чују песме "Свечане беле кошуље", "Живети слободно", "Изађи и бори се.

Овога пута протест се одржава под паролом "Пет минута за пет милиона", чиме се сугерише да би РТС требало да посвети пет минута програма протесту који се већ трећу суботу за редом одржава у главном граду.

"Радио телевизија Србије треба да буде јавни сервис свих грађана. Уместо тога, РТС је саучесник у прикривању истине и креирању паралелне, лажне стварности", наведено је у саопштењу организатора протеста. Један од захтева је да се у свакој информативној емисији омогући опозицији да изнесе своје ставове и да се на тај начин омогући сагледавање и друге политичке опције, а подсећају да је то законска обавеза Јавног сервиса.

- РТС има рок до дана одржавања трећег протеста "1 од 5 милиона" 22. 12. 2018. у 18 сати, да испуни први захтев. Захтеви првог и другог протеста, упућени власти, остају, а то су да јавности открије налогодавце убиства Оливера Ивановића, да се открије јавности налогодавце покушаја убиства Борка Стефановића и да откријте јавности ко је покушао да убије новинара Милана Јовановића и ко је то наредио - наводи се у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ каква се то драма догодила на Вучићевој конференцији.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је било пре недељу дана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА