Најновије

СНИМАК ШОКИРАО ФРАНЦУЗЕ: Полицајац уперио пиштољ у демонстранте, каже самоодбрана (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама појавио се видео-снимак француског полицајца који је уперио пиштољ на демонстранте док га они нападају. Синдикат полиције саопштио да је њихов колега деловао у самоодбрани.

Полицајац с пиштољем (Фото: Твитер/принтскрин)

Полицајац је извадио оружје пошто су га демонстранти на Јелисејским пољима срушили са мотора, али није испалио метак. На видео-снимку се види и како други полицајци шутирају демонстранте који их нападају.

Ипак, претња смртоносне акције шокирала је многе Французе, преноси АП. Многи демонстранти сматрају да је то пример неадекватне реакције полиције.

Са друге стране, полиција је саопштила да су колеге деловале у самоодбрани. Полицајац са пиштољем је "урадио праву ствар" што је донело тренутак паузе која је омогућила колегама да безбедно напусте лице места, рекао је Роко Контенто из француског синдиката полиције ФГП.

Према његовим речима, поступак полицајца имао је за циљ да одврати демонстранте.

Рекао да је овај случај изузетак, али да је полицији дозвољено да извуче оружје ако је физички угрожена. Такође је апеловао на оштрије санкционисање оних који нападају полицију.

Протести "жутих прслука", који су протеклих неколико недеља изазивали хаос на улицама Париза и широм Француске, стишали су се у суботу.

Према наводима полиције, на улице Париза је изашло само 2.000 демонстраната у поређењу са 4.000 колико их је било пре недељу дана и са 10.000 колико их је изашло претходних недеља.

Демонстрације су почеле као протест против повећаних такси за гориво, али су касније прерасле у протест против политике француског председника Емануела Макрона.

Прочитајте ОВДЕ кога су то испалили Французи.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА