Најновије

ЛАВРОВ О НУКЛЕАРНОМ РАТУ СА АМЕРИКОМ: Ево какве би биле последице

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров наводи да би оружани сукоб Русије и Сједињених Америчких Држава имао катастрофалне последице за човечанство.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Сергеј Лавров верује да сви у свету добро схватају да би оружани сукоб са учешћем две водеће нуклеарне силе, Русијом и САД, имао катастрофалне последице за човечанство.

"Нема сумње да у нуклеарном рату не може да буде победника и он никада не сме да се поведе, рекао је Лавров у интервјуу за Спутњик.

Према његовим речима, Вашингтон и његови савезници су усредсређени на сопствене геополитичке амбиције и нису спремни да се прилагоде глобалним реалностима, које се не мењају у њихову корист.

"Одатле и тежња да се ови процеси на све начине обуздају и већа него раније агресивност у спољним пословима. Намеће се конфронтација, а канали дијалога се замрзавају", рекао је министар спољних послова Русије.

Додаје да посебну забринутост изазивају кораци ка уништавању великих међународних споразума о стратешкој стабилности.

"Таква конфликтна линија сукоба, заснована на војним средствима, неизбежно доводи до даље неуравнотежености архитектуре глобалне безбедности и доприноси трци у наоружању, а може доћи до ситуације када цена грешке или неспоразума постане фатална", оценио је Лавров.

Додаје да Русија предузима неопходне кораке за заштиту националних интереса и јачање одбрамбене способности земље, о чему је председник Владимир Путин више пута говорио.

"Надамо се да ће здрав разум ипак превладати, јер упркос разилажењу ставова и Русија и Запад заједнички сносе огроман део одговорности за будућност човечанства и за проналажење ефикасних одговора на многобројне изазове и претње нашег времена", истакао је министар спољних послова Русије.

Позвао је западне лидере да делују предвидиво, да строго поштују међународно право и да се ослањају на Повељу Уједињених нација, јер ће тада ова питања сама од себе нестати.

Како је руска војска насмејала своје љубитеље, погледајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска војска 2018.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА