Најновије

МЕМОРИЈАЛНИ БРЗОПОТЕЗНИ ТУРНИР "МОМА ВУЧИЋЕВИЋ 2018": Тријумф Новака Чабаркапе

Четврти меморијални турнир „Мома Вучићевић 2018“ окупио је јуче у београдском хотелу „Метропол“ рекордан број учесника – 279! Међу њима је 117 играча имало међународну шаховску титулу ФИДЕ, од чега 24 велемајстора, 42 интернационална мајстора, 51 ФИДЕ мајстор.

Четврти меморијални турнир „Мома Вучићевић 2018“ (Фото: Промо)

Све учеснике, госте и представнике медија поздравили су и име породице господин Војин Вучићевић, отац Моме Вучићевића, у име организатора ОШК „Београд“ проф др. Андреја Савић и у име судијске екипе међународни шаховски судија Небојша Баралић, главни судија турнира.

Играло се 15 коло по швајцарском систему, са темпом игре од 3 минута плус 2 секунде за сваки одиграни потез. Укупно је одиграно близу 2200 партија.

Помало неочекивано, победио је 22. носилац на турниру интернационални мајстор Новак Чабаркапа из Суботице. Цео турнир је одиграо убедљиво, водио, одолевао нашим најбољим велемајсторима и на крају са 12,5 поена освојио прво место, победнички пехар и новчану награду од 45.000 динара. Он је за цео поен оставио другопласираног велемајстора Ивана Иванишевића (победник 3. Меморијала) и трећепласираног велемајстора Душана Поповића који су освојили 11,5 поена.

Најуспешнија шахисткиња на турниру је била женски интернационални мајстор Теодора Ињац са 9,5 поена, поен више од другопласиране женског интернационалног мајстора Љиље Дрљевић и женског велемајстора Ирине Чољушкине.

ИМ Вук Ђорђевић, 10 поена, је најуспешнији омладинац до 20 година, други и трећи су ВМ Милан Зајић и ФМ Бојан Максимовић, са по 9 освојених поена.

Најуспешнији играч ОШК "Београд" је ФМ Иван Мартић са 10 поена. Награђени ветерани су ВМ Душан Рајковић, Божидар Мариновић и ВМ Горан Чабрило. Најуспешнији играч до 14 година је Стефан Тадић са 8,5 поена. Укупан наградни фонд је износио 306.000,00 динара и распоређен је на 10 главних и 11 специјалних награда. Организатор турнира је био ОШК „Београд“, а покровитељ породица Вучићевић. По осам најбољих партија сваког кола је директно преношено путем интернета.

Коначна табела се може погледати на линку ОВДЕ.

Висок ниво турнира одржала је и наша врхунска судијска постава, коју су предводили међународне судије Небојша Баралић и Петар Катанић-Вујић, а судили су још међународне судије Бранка Вујић Катанић, Владимир Цицмил, Миодраг Станковић и Раде Гољовић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА