Најновије

ПОПОВИЋ: Од Путина стиже пуна подршка суверенитету Србије по питању КиМ

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић је изјавио да од председника Русије Владимира Путина, током посете Београду 17. јануара, можемо да очекујемо пуну подршку суверенитету и интегритету Србије по питању КиМ.

Поповић (Фото: Јутјуб)

"Изванредно је што Путин поново долази у Србији, било већ пуно сусрета и посета и то је изванредна елемент у нашој сарадњи", рекао је Поповић гостујући на Пинку. Истакао је да је Путин много пута рекао да ће Русија подржати сваки компромис који је зансован на Резолуцији 1244 и Уставу Србије.

"Али, можемо да очекујемо и подршку свим Србима који живе на КиМ да остану ту да живе", рекао је Поповић. Рекао је Поповић да ће током посете бити на столу и много економских споразума и да председник Србије Александар Вучић лично ангажован око тога.

Поповић каже да ће бити потписано и неколико споразума и у области иновација и дигитализаиције и истакао да је Путин то ставио и у Русији на прво место и да лично председава државном комисијом за иновације и дигитализацију. 

Говорећи о КиМ, Поповић је нагласио да је Бриселски споразум заиста сахрањен и додао да је то раније и рекао. "Од њега није ништа остало. Србија је заиста била била веома кооперативна, све је испунила што је договорено, док Албанци нису буквално ништа нису урадили. Тако да се та координација из ЕУ обесмислила. Рекао сам после увођења такси и формирања тзв. восјке Косова, што је противно резолуцији 1244, да Србија треба да поништи све одлуке из Бриселског спораузма", казао је министар.

Поповић је навео да је једини начин да дођемо до прихватљивог ресења за све - да се укљуце велике силе. "Без великих сила: Сад, Русије и Кине, наравно и ЕУ, али ЕУ не може да буде модератор пошто нема ту јачину - треба тежити ресењу које је по Уставу Србије и међународним правним документима. Основа је Резолуција 1244 и ту може да се нађе велики компмис за Албанце који јако лоше живе", истакао је Поповић.

Сматра да је пројекат самостаног Косова. које су западне земље декларисале још пре 10 година, потпуно пропао и да се тамо живи најлошије у Европи, а можда и у свету. "То није држава већ лажна држава, где царује криминал и дилери дрогом и они који се баве трафикингом људи. Мора се наћи комопрмис, јер ми желимо да КиМ буде економски развијено, али само ако се нађе компомис по Уставу и Резолуцији 1244", навео је Поповић.

Тома Фила открио мрачне тајне Ђинђића, Слобе, Легије и Аркана! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ненад Поповић: Опет ће се у Призрену чути "Српска се труба с Косова чује"

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА