Најновије

Истраживања показала: Орални секс је чини здравијом?

Резултати студије која се бавила утицајем семене течности на расположење показали су да је орални секс одличан за здравље жене као и да чини да се осећа срећном.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Студија је обављена тако што су истраживачи поредили сексуални живот 293 жене са њиховим менталним здрављем.

Истраживање

Истраживање је показало да семена течност садржи хемикалије које поправљају расположење, повећавају приврженост, подстиче спавање и имају ефекат антидепресива.

Истраживачи такође тврде да су жене које имају редован орални секс мање депресивне и постижу боље резултате на психо тестовима.

Семена течност поред сперматозоида садржи и друге супстанце, попут кортизола, који подстиче приврженост, естрона, који поправља расположење и окситоцина који је такође заслужан за срећу.

Уз то садржи и тиротропин, хормон који има својства антидепресива, мелатонин који подстиче спавање и серотонин, познатији као хормон среће.

293 жене су приликом истраживања попуниле анонимне упитнике о свом сексуалном животу. Свака од њих је попунила још и упитник који у медицини служи за процену симптома депресије. Резултати су показали да жене које практикују пружају орални секс својим партнерима без кондома имају значајно мање симптома депресије од оних које користе кондоме.

Занимљива је и чињеница да су жене које су сексуално активне показале подједнак степен депресије са оним које не упражњавају секс.

Истраживачи су закључили да није сам сексуални чин узрок среће, већ и да је количина семене течности која се у њима налази подледнако заслужна.

Друга студија показала је да жене које долазе у контакт са семеном течношћу имају боље резултате на психо тестовима од оних које користе кондоме. Такође је потврђено да жена може да разликује семену течност мушкарца са којим је у дужој вези од неког са ким је први пут.

Шта о аналном сексу кажу девојке које су пробале прочитајте ОВДЕ.

Извор: menshealth.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Секс Миљане и Золе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА