Најновије

ПУТИН И ЕРДОГАН СЕ ОГЛАСИЛИ ПОВОДОМ МАНБИЏА! Ево шта су рекли

Руски председник Владимир Путин је на састанку руског Савета безбедности позитивно је оценио наставак процеса успостављања контроле над територијом Сирије.

Путин и Ердоган (Фото: kremlin.ru)

Улазак сиријске војске у Манбиџ био је једна од главних тема данашњег састанка Путина са члановима Савета безбедности Русије, навео је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- Позитивно је оцењена вест о уласку сиријске војске и наставку процеса ширења територије коју контролишу сиријске снаге, као и улоге Дамаска у решавању сиријске кризе - истакао је Песков.

Огласио се и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган који је рекао да је улазак сиријске војске у Манбиџ "психолошка операција".

Турски лидер је навео да његова земља ради у корист територијалног интегритета Сирије, као и да циљ Турске и даље остаје пораз курдских Јединица за заштиту народа, које Анкара сматра терористичким групама повезаним с курдским побуњеницима у Турској.

- Ако терористичке организације оду, онда за нас тамо нема посла - навео је Ердоган, додајући да турска војска наставља са својим припремама.

Сиријска војска ушла је у град Манбиџ на западу земље, који је претходно био под контролом снага самоодбране сиријских Курда, а више о томе можете да прочитате ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријска војска улази у Манбиџ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА