Најновије

Човек који је предвидео Трампову победу сада му предвиђа пад, али и заменика

Амерички физичар и писац Алан Лигхтман који је међу првима предвидео победу на изборима актуелног америчког председника Доналда Трампа, сада предвиђа да ће Трамп у 2019. години бити смењен.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Мале су шансе да ће се следеће године понашање америчког председника и његова политика променити, међутим, нови састав Представничког дома америчког Конгреса у којем преовлађују демократе и истрага специјалног саветника Роберта Милера о руском мешању у његову председничку кампању, довешће до његове смене, предвиђа Лихтман, преноси Танјуг.„Мислим да је вероватније да ће бити смењен, него да неће”, казао је Лихтман за ДВ.

Након што је тачно предвидео резултате свих председничких избора 30 година уназад, Лихтман је постао медијски феномен када је, упркос главним проценама, међу првима предвидео да ће Трамп победити на изборима за председника САД 2016. године.

Сада је, како се наводи, Лихтам убеђен да ће Трамп од 2019. бити укључен у борбу да задржи своју председничку позицију, борбу за коју су велике шансе да ће изгубити.

Наиме, Трамп је до сада могао да се ослања на републикански Конгрес да га заштити од смене или разрешења дужности, у односно од процеса политичког суђења, који, како наводи, може да покрене једно већинско изгласавање у Представничком дому.

Тај процес је, како се наводи, дуго био горућа тема међу Трамповим супарницима у Демократској странци у светлу избора за Конгрес на средини председничког мандата који су „обрнули” Председнички дом, у којем ће током 2019. године већину имати управо демократе.„Републиканци су подржавали (Ричарда) Никсона све док докази нису постали толико очигледни да су за њих постали огроман терет. Не кажем да неће преживети, кажем да је мала вероватноћа”, казао је Лихтман.

Чим се сазове нови Представнички дом под већинском владом демократа 3. јануара следеће године, Трампова смена ће се из теорије преобратити у реалност, наводи се.„Уколико Милер дође до поражавајућих открића, демократска база ће захтевати смену. Мислим да му (Трампу) прети велика опасност од Милерове истраге”, казао је Лихтман.

Он је додао да верује да ће Милер изнети већи број оптужница и открити још више штетних информација које повезују Трампов круг људи са Русијом, чиме ће доказати заверу за намештање избора и поткопавање америчке демократије.

Лихтман је такође додао „да се не заборави: Ако Трамп буде смењен, они не добијају за председника Ненси Пелоси, него Мајка Пенса, некога кога републиканци у Конгресу већински бирају пре него Трампа”.

Прочитајте ОВДЕ све детаље разговора Трампа и Ердогана који је променио све у Сирији.

Извор: Дојче Веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Малагурски: Трамп каквог још нисте видели!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА