Најновије

ХЕРЦЕГ-БОСНА БИ МОГЛА БИТИ РЕАКТИВИРАНА? Хрвати губе стрпљење у Федерацији

Ако бошњачка политика настави да негира вољу хрватског народа, онда се треба вратити на стање пре потписивања Вашингтонског споразума, којим је створена Федерација БиХ, и поново активирати Херцег-Босну, преносе десни хрватски портали.

Застава ФБиХ (Фото: Pixabay)

На недавној седници Председништва Хрватског народног сабора председник ХСС-а БиХ Марио Караматић поручио је да поједини настоје да реше хрватско питање тако да Хрвати нестану.

Он сматра да је потребно припремити опцију повратка на стање пре потписивања Вашингтонског споразума, којег бошњачка страна неће да се држи.

То би значило да ФБиХ престане да постоји, па би преостале само унутрашње структуре које чине тај ентитет.

Из записника се не види каква је била реакција остатка Председништва Хрватског народног сабора на овај предлог, наводе портали, али Караматић је раније најавио како ће покренути иницијативу за ову процедуру ако се наставити затирање изборне воље Хрвата.

Ако је судити према записнику са те седнице, своје ставове су радикализовали чак и они представници хрватског народа који су до сада углавном били неутрални по многим питањима како би сачували наклоност међународне заједнице, наводи и портал "Поглед".

Тако је члан Председништва ХНС-а Мартин Рагуж на седници рекао да је БиХ ушла у ванредно стање и да треба међусобно ресетовати односе и наставити заједно кроз ХНС јер је то једини начин.

Многи су на сједници нагласили да избор Комшића представља удар на темеље БиХ и да међународна заједница не препознаје суштину проблема у овој земљи.

Ko је наредио удар на Србију, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Херцег-Босна и даље живи у неким градовима БиХ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА