Најновије

И ДОДИК ДОБИО ПИСМО ОД ТРАМПА: Српска никада неће дати сагласност да БиХ призна Косово

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да Република Српска никада неће дати сагласност да БиХ призна независност Косова и да ће пратити политику Србије по том питању.

Додик (Фото: Сајт председника РС)

Он је изјавио да је Србија у процесу прикључивања ЕУ, иако се Запад неправедно и некоректно односи према Београду у вези са косовским питањем, те додао да је "назови држава Косово" вештачки формирана.

Коментаришући писма америчког председника Доналда Трампа председнику Србије Александру Вучићу и званичнику Приштине Хашиму Тачију и заинтересованост Америке да се укључи и решавање косовског питања, Додик је рекао за "Курир" да је Трамп и њему послао писмо у коме му је честитао непостојећи празник БиХ.

"Одговорио сам му да мени није требало ни да честита, јер то није мој празник. Ипак, моја нада у Трампа није ишчезла. Чак се и у Србији сматрало да је Косово завршена прича, а онда се актуелна власт са Вучићем на челу потрудила да то питање врати на разматрање, на преговарачки ниво", каже Додик.

Коментаришући за 17. јануар најављену посету председника Русије Владимира Путина Србији, Додик је рекао да је то одлична вест и да ће тада и он бити у Београду.

"Очекујем да се том посетом потврди подршка и пријатељство српског народа и Русије", рекао је Додик.

На питање како функционише у Председништву БиХ са бошњачким и хрватским члановима Шефиком Џаферовићем и Жељком Комшићем, Додик је рекао да је тешко, као што је тешка и БиХ која може да живи једино под међународним интервенционизмом.

Додик је навео да се као тешко одржив показује приступ да се одлукама високог представника моделира БиХ и додао да је највећу штету БиХ нанео Педи Ешдаун као високи представник.

"У Сарајеву имају иницијативу да му се да улица, док га Срби сматрају највећим злотвором и несумњивим међународним криминалцем. И ми да шетамо у Сарајеву његовом улицом? Ето, из тога се види како функционише БиХ", рекао је Додик.

Како велике силе разговарају о Косову, прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик о тзв. војсци Косова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА