Најновије

ЧЕПУРИН: Већина Срба посебно поштује Путина

Развој руско-српских веза у новој години ће сигурно одредити посета Србији председника Руске Федерације која је планирана за јануар.

Чепурин (Фото: Јутјуб)

То је написао у ауторском тексту за "Политику", амбасадор Русије у Београду, Александар Чепурин. Према његовим речима, та посета обећава да буде динамична и делотворна.

- Очекује се поређење ставова по широкој лепези питања, потписивање бројних билатералних докумената, подстицај даљој сарадњи. Већина Срба посебно поштује Владимира Владимировича Путина. Временом ова добра осећања само јачају, што је залог посете и даљег развоја братских веза - истакао је Чепурин.

Он је рекао да је Русија пружала и наставиће да пружа Србији одлучну подршку у одбрани суверенитета и територијалног интегритета у оквиру косовског питања.

Амбасадор Чепурин је додао да га радује што је у 2018. години економска сарадња Србије и Русије добила нови замах и сматра да је принципијелни приоритет излазак ван простора постојећих граница економске сарадње.

 -Нагласак ће бити стављен на узајамно деловање у иновационим областима, као што су примена 'мирног атома', развој инфромационих технологија. Наставиће се сараднња у реконструкцији железница Србије, модернизацији подземног гасног складишта 'Банатски Двор', изградњи гасовода Бугарска-Србија-Мађарска. Постоји реална могућност да се оснажи коопепрација у пољопривреди и индустрији путем организације заједничке производње. Треба да уложимо у то све наше таленте и сву нашу пасионираност - поручио је руски амбасадор.

Амбасадор подсећа да су Русија и Србија у одлазећој, 2018. години, обележили 180. годишњицу дипломатских односа између две земље, а да ћемо 2019. обележити 85. годишњицу ослобођења Београда од фашистичких освајача.

- Имамо богат стваралачки дневни ред. Русија и Србија нису пријатељи 'против некога'. Наставићемо са усавршавањем нашег стратешког партнерства, освајајући нове правце ради благостања народа Русије и Србије. Хоћемо ли успепти да све ово урадимо? Немамо друге опције - истиче Чепурин.

Украјина се наоружава! Набављају 20 нових типова оружја. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чепурин: Пријатељство Руса и Срба је проверено временом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА