Најновије

КЕСИЋ: Моја емисија ће опстати много дуже него што ће остати Вучић! Могу да се кладим! (ВИДЕО)

Аутор емисије "24 минута" Зоран Кесић изјавио је да је спреман да се клади да ће "емисија опстати и остати много дуже него што ће остати овај председник".

Зоран Кесић (Фото: Јутјуб)

"Ја бих волео да остане трајни корективни фактор било које власти јер генерално посао сатиричара је да 'убадају' најмоћније, не из личне мржње према (Александру) Вучићу или оном ко ће доћи после њега, већ из наше личне грађанске жеље да живимо боље. Ево, видећете, он ће пре или касније да оде, надамо се више пре него касније, доћи ће неко други, а наша емисија ће наставити да критикује и те друге", рекао је Кесић гостујући у Новом дану.

Кесић каже да је 2018. годину обележила "афера армагедон Мехе Омеровића" која је, по њему, најзанимљивија прича која се десила на нашој политичкој сцени "зато што има елементе филмског у себи"

"Имамо тај развој авион, стомачне турбуленције, аеродром, фрее схоп, парфеми, брзо се иде тамо... заплет, акција, реакција. Имамо моменат финалног протеривања, мислим из парламента, где је Мехо Омеровић испао жртва природе - природне потребе да се 'декра' и природне потребе да се 'протерује'. Ако ћемо да се мало нашалимо, мени је то најживописнија прича, а и јутро је и ред је да се то помене ујутру", рекао је Кесић.

Говорећи о томе шта није обележило годину за нама, Кесић је рекао да је то Ана Брнабић.

"Она се уопште није издвојила као најмоћнија особа у земљи што би по својим ингеренцијама требала да буде. Ми њу не видимо. Ми смо само од ње видели финалну трансформацију из особе стручне технократе у напредњака, та трансформација је успешно завршена", сматра Кесић.

За Кесића је откровење године Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

"Било га је ове сезоне. Доживео је неке непријатне сцене, хапшење у Косовској Митровици, невероватан смех у емисији код Будимира Ничића, он је увек ту кад треба да се нешто потврди, да се буде драматичан. Али занимљиво, увек има исти манир говора", каже Кесић.

Кесић се пита и да ли министар финансија Синиша Мали "може у животу нешто сам да смисли", истичући да је од председника плагирао и термин "златно доба".

"Па човече, ако си плагирао дипломе, докторате... цео твој живот је плагијат, смисли нешто као 'дивно доба'. Мора да употреби исти израз као његов газда", каже Кесић.

На питање о протестима у Београду, Кесић каже да му је његов отац рекао да је "много лепо било".

"Верујем у суд мога ћаће. Ја њему дам и књигу прво да прочита, па ако шта ваља онда читам и ја. Тако да ако се ћалету свиђа протест, онда има смисла", каже Кесић и додаје да домети протеста нису примарни већ енергија за коју смо мислили да више не постоји.

Дража Петровић такође гост емисије истиче да је основни циљ протеста да се људи преброје и да се покаже да грађана који су незадовољни има много.

"Подсећају ме на 1996/97, нема зле енергије и они су чак изненадили власт колико су пристојни", сматра Петровић.

Према његовом мишљењу, опозиција би волела да Вучић реши питање Косова да не би морали они да га решавају.

"Суштинско питање које покашава да се уради је да не признамо да ћемо признати Косово или кад га признамо да не признамо да смо га признали", оцењује Петровић.

Говорећи о стању у медијима, Петровић каже да му се чини да је медијска ситуација најгора у овој години.

"Дешавају се те аквизиције против опозиције, куповина Прве и О2. Постоји теза да је то купљено само да би били скинути Иван Ивановић и Кесић. Да су вама дали по милионче, ви бисте скинули сами. Апелујем на власт, ако хоће да купе Н1 зато да би скинули ПЉиЖ, немојте преко (Драган) Шолака и Југослава (Ћосића), директно контактирајте са мном или са Љубичићем или са (Војиславом) Жанетићем, ми смо јефтинији од њих", поручио је Петровић.

Прочитајте ОВДЕ какву је то будућност Вучићу предвидео Марко Видојковић.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА