Најновије

ОВО ВРЕДИ ПОГЛЕДАТИ: Филм "Генерал Дража Михајловић" отвориће вам свима очи! Ништа неће бити исто (ВИДЕО)

Цео филм је базиран на изјавама и сећањима актера, коментарима америчких експерата. У Аустралији је након вишемесечне борбе да филм "Генерал Дража Михајловић" аутора Милослава Самарџића угледа светлост дана, то јуче напокон и реализовано. У Аустралији је након вишемесечне борбе да филм "Генерал Дража Михајловић" аутора Милослава Самарџића угледа светлост дана, то јуче напокон и реализовано.

Драгољуб Дража Михајловић (Фото: Јутјуб)

Ова до сада неиспричана античка драма о генералу Михајловићу, сведочи о актерима Другог светског рата, његовим херојима и догађајима који су до сада непознати из угла из ког је Самарџић радио ово дело. Цео филм је базиран на изјавама и сећањима актера, коментарима америчких експерата, као и снимцима места преломних догађаја. Занимљиву подлогу филму дају и непознати архивски снимци.

Неки од саговорника на овом филму:

- Пуковник у пензији МгА Драган Крсмановић, бивши шеф Војног архива, историјски консултант

- Професор др Кирк Форд са Мисисипи Колеџа

-  Писац романа "500 заборављених", Грегори Фримен, чија радња предстваља невероватну причу о највећој мисији спасавања у Другом светском рату - операцији "Хаљдард" (у српској историографији познатију под називом "Ваздушни мост"), када је служба ОСС одлучила да врати преко 500 пилота који су се нашли иза непријатељских линија у Југославији. Коментари на погледан филм били су да је ово прво остварење које из потпуно новог угла приказује лик и дело Драже Михајловића, онаквим какав је он заиста био. Филм је финансиран од добровољних прилога, а то је разлог због ког се на премијеру и чекало годину дана.

Расписана потерница за Давором Драгићевићем. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарни филм “Истина о Дражи Михајловићу”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА