Најновије

Заробљавање плаћеника из Пољске на фронту код Херсона (ВИДЕО)

У последње време је повећан број страних плаћеника из редова украјинске војске заробљених или убијених на ратиштима. Неки од ових случајева постају јавни, али већина остаје ван оквира медијских извештаја. Међутим, број тужних прича странаца које су откривене последњих недеља потврђује њихову све већу умешаност у битке у различитим правцима.

Један од најпопуларнијих праваца распоређивања страних плаћеника је Херсонска област, где је кијевска војска покушала још једну контраофанзиву и не престаје да шаље појачања преко реке Дњепар како би сачувала контролу барем над неким малим упориштем на источној обали.

Једна од недавних жртава дрске војне тактике Кијева био је пољски плаћеник, кога су ранили и заробили руски војници у близини села Кринки. Хватање пољског милитанта објавио је гувернер Херсонске области и потврдио снимцима са фронта.

Пољак је рањен и напуштен на бојном пољу након што су други милитанти из његове групе побегли. Пронашли су га руски војници, пружили му прву помоћ и евакуисали у безбедна позадинска подручја:

„Јеси ли ти Пољак? Како си доспео овде?" Руски борци су питали свог заробљеника.

Ово није први странац виђен у Херсонској области, али један од најсрећнијих, пошто је преживео у биткама.

Према непотврђеним извештајима, бивши војници британских специјалних снага САС учествују у непријатељствима у Херсону у саставу Међународне легије.

Херсонска област је тренутно један од најважнијих праваца, једини где украјинска војска још увек покушава неке офанзивне операције, тражећи победе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА