Најновије

ПРИШТИНА ПРИЖЕЉУКУЈЕ КАТАСТРОФУ, СРБИЈА ЈЕ У ТЕШКОМ ПОЛОЖАЈУ! Вучић открио право стање ствари на Косову

Председник Србије Александар Вучић у јутарњем програму на ТВ Пинк рекао је да Србија жели мир на Косову, али да потези Приштине воде у катастрофу.

Албанци (Фото: Јутјуб)

- Ја не волим ту реч ни да користим и не мислим да је то добро. Чини ми се да људи у Приштини не разумеју размере катастрофе коју могу да произведу. Ми смо у ситуацији да играмо шах против оних који имају 10 кибицера као што они имају у САД, Великој Британији, Италији и другима. Бојимо се и да ће неки од њих да се дигну и ударе таблу вама о главу - рекао је Вучић.

- Србија ће све учинити да рата не буде, уверен сам да га неће бити и све ћемо учинити да сачувамо мир. С друге стране нећемо дозволити да нико понижава Србе и да угрожава њихов живот - рекао је Вучић.

Он је поновио да је Србија спремна на дијалог и да ће и данас имати консултације са многим светским званичницима, па и људима из НАТО.

- Питам све колико њих је спремно да пошаље оца, брата, момка у рат? Наш посао је тежак, морамо да водимо политику мира, а истовремено да чувамо људе на Косову и да будемо уз њих - рекао је председник Србије.

Вучић је истакао да се борба за Косово води на дневном нивоу, а не само "да се да једна изјава и да је посао готов".

- Ево сад сте имали сахрану Џорџа Буша, Тачи је седео између Ангеле Меркел и Џуџе из Пољске. То је могло једино уз огроман новац лобиста. Ја вам кажем да је за новац све завршавано и у Паризу и у Вашингтону. Друга ствар је да је неко толико острађћен навијач Приштине и да ће Тачија увек стављати на прво место и рећи ово је наше мезимче. Њихови исељеници из Америке, који држе пола Менхетна и исељеници из Швајцарске дају огроман новац за ту њихову квази државу. Немој да имамо било каквих илузија да је нешто друго у питању - рекао је Вучић.

Срба на косову је између 5 и 6 одсто, јужно од Ибра је 2 одсто, а за све смо криви и ми до 1999, а посебно за оно што смо радили после 2000. године. Сами смо поставили границе, доносили резолуције, ћутали на проглашавање независности. Сами смо се повукли из УН - рекао је Вучић и додао да се грешке у политици увек плаћају и увек су се плаћале.

Мрачна предвиђање Стратфора да ће Русија пропасти, ЕУ ће бити у расулу, а која држава ће владати Европом прочитајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Србија неће признати косовску независност

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА