Најновије

ЗЛО ХРВАТСКО: Хапсе Србе по Вуковару, 23 године после рата! Министар хрватске полиције ликује!

Хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић потврдио је данас у Бриселу да је неколико особа ухапшено због ратних злочина на подручју Вуковара, али да са детаљима није упознат, преноси Хина.

Хрватска војска (Фото: Јутјуб)

Агенција наводи да су претходно хрватски медији пренели да је, због сумње да су током 1991. године починили ратни злочин у Вуковару, полиција покренула криминалистичку истрагу против пет особа српске националности са подручја Вуковара који су рано јутрос из својих домова одведени на информативне разговоре.

- Као министар не знам нити могу да знам детаље, али оно што могу да потврдим јест да је неколико особа данас ухапшено због ратних злочина и у овом тренутку се спроводи криминилистичка истрага и претраге и у овом тренутку не могу више ништа о томе да кажем - рекао је Божиновић, који у Бриселу учествује на састанку министара унутрашњих послова ЕУ.

Портпаролка хрватског МУП Марина Мандић потврдила је Хини да је у току криминалистичка истрага коју спроводе полицијски службеници радне групе Директората полиције, а везана је за ратни злочин почињен 1991. године на подручју Вуковара.

Погледајте ОВДЕ шта је то Харадинај замерио Столтенбергу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрватска верзија сукоба у Вуковару

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА