Најновије

СНИМАК КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО РУСИЈУ: Амерички ветеран плаче у интервјуу о палом руском пилоту (ВИДЕО)

Уредници РТ су примили писмо од америчког ветерана Стива Соле. Бивши војник је желео да зна да ли постоји начин да се помогне породици погинулог пилота Су-25.

Амерички ветеран плаче у интервјуу о палом руском пилоту (Фото: Јутјуб)

У преписци, он је истакао да пажљиво прати руску операцију у Сирији и подржава је. Касније је Сола дао интервју за РТ, и признао да не зна да ли би имао храбрости да жртвује свој живот зарад својих другара, као што је то Филипов урадио.
Драги РТ,
Ја, као бивши припадник посаде војног авиона, прочитао сам са великим интересовањем ваш материјал о мајору Филипову и веома сам тужан због онога што се догодило. Можда постоји нека врста фонда за прикупљање новца за подршку породици? Сигуран сам да их руско ваздухопловство неће оставити у невољи, али можда ми некако можемо помоћи?
Хвала вам што сте одвојили време да прочитате моје писмо.
С поштовањем, Стив Сола.
Убрзо након тога, уследио је одговор од РТ-а са захтевом за интервјуу.
Поштована госпођо Медведева (продуцент РТ-а, Анастасија Медведева),
Наравно, радо ћу дати интервју за РТ.
Као што знате, ја живим у Сан Ситију (северозападно од Феникса) у Аризони. Овде живи већина пензионисаних државних службеника и пензионисаних војних лица. Добијам накнаде за социјално осигурање и значајну одштету за инвалидност која се исплаћује ветеранима војне службе. Две године сам радио као артиљерац, а затим шест година у ваздухопловству Националне гарде Сједињених Држава.
Рат у Вијетнаму, маларија, “Агент Оранге“, све то је имало штетан утицај на моју психу, што ме је спечило у томе да могу да задржим још један посао током дугог временског периода.
Ја сам донекле русофил, знам помало о Русији и њеној историји, али много више знам о овој земљи него већина Американаца. У мају 2015. године сам дошао у Москву и гледао војну параду – то је био величанствен призор. Људи које сам упознао били су веома пријатељски настројени, и заиста сам уживао у разговору са њима.
Полицајци су такође били веома љубазни према мени када сам се изгубио и обратио им се за помоћ. Заиста бих желео поново да посетим Русију, можда да посетим Крим на пролеће, али моје здравље није сјајно и морам да завршим неке послове пре него што направим план путовања.
Тешко ми је то објаснити, али често мислим на руско војно особље које је послато у Сирију, на те храбре мушкарце и жене.
Гледао сам одвијање догађаја од почетка руске операције у Сирији. Ја подржавам ову мисију.
Ја једноставно пишем све што ми сада пада на памет. Ако желите да ме интервјуишете, хајде да се договоримо за време, а ја ћу са своје стране учинити све што је у мојој моћи.
С поштовањем, Стив Сола.
Колико је сиријских војника заиста настрадало у најновијем масакру америчке авијације прочитајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА