Најновије

НИКО ИХ НИЈЕ ДИРАО ГОДИНАМА: Сиријска армија покренула изненадну офанзиву на џихадистичку енклаву на западу Сирије! (МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) и њени савезници започели су данас офанзивне операције против припадника наоружаних "опозиционих" снага у великој енклави која се простире дуж међупокрајинске границе Хаме и Хомса, са центром у граду Растану.

САА креће у напад (Илустрација: Правда)

Током данашњег дана САА је започела јуриш на насеље Максам ал Хамрат, на југоисточном краку џихадистичке енклаве, пренела је либанско-сиријска агенција Ал Масдар. Према малобројнм расположивим информацијама о овом нападу, Сиријска армија је до поподнева, уз жесток отпор побуњеника, успела да ослободи већи део места. Операције Сиријске арапске армије у Растану, који није видео жестоких борби од фебруара 2012. године, уследиле су након коначне одлуке сиријске команде да, за сада, обустави операције у Идлибу.
То, ипак, не значи да је ово подручје од тада живело у миру, већ је одлука Дамаска била да не одговара на готово свакодневне оружане провокације минобацачком ватром по оближњим насељима. Руски центар за помирење зараћених страна у Сирији, током 2017. више пута је безуспешно покушао да издејствује ефективан прекид ватре у Растану. Извори из сиријске војске сада тврде да је томе дошао крај и да ће претња по две покрајинске престонице, између којих је смештена џихадистичка енклава, бити елиминисана.

Изгледа да је сиријска команда покренула свеопшту операцију чишћења заосталих џепова, па су тако и Тигрове снаге упућене у сличну операцију. Више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ЧЕКАЈУЋИ ОСЛОБОЂЕЊЕ: Овако изгледа у Растан 6 година након велике битке:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА