Најновије

Немојте нам мрвице с бриселског пода нудити ко нафору, господине Вучићу

Знате ли причу о маленом Марку, господине Вучићу (не могу се сетити презимена, прошло је година…) који је проходао међу калемовима жица у једној од енклава у Метохији и сваког дана трчао на те калемове касапећи детиње, анђеоске, ручице о њих покушавајући да прође кроз њих?

Меденица (Фото: Јутјуб)

Пише: Михаило Меденица
Није то чинио што је неразумно дете, одлично је знао шта чини баш као што је са шест година тада знао оно што Ви не знате и не желите да знате- иза калемова је његова Србија и ништа га није могло уставити да сваком раном исписује завет који желите да заборавимо- нема те ране од жица које зацелити неће, док год је иза калемова његова Србија! Србија, човече! Довека Србија!
Обасните му сад, момчина је од двадесетак и нешто година, како је заправо насртао на калемове које покушавате да преставите као инвестицију за будућност! Објасните му да га нисте издали, да му руке нису све у ранама зато што је залудно веровао да је и за Вас гроб његовог оца света међа!
Објасните му да је заправо грех из прошлости који морамо да платимо јер је душманима штетио калемове не схватајући да иза њих нема ничега а унутар њих само- мит!
Кажете, господине Вучићу, да су дошли дани најтежих и одлука и време да платимо цехе из прошлости.
Јел то као политички биртијаш сводите рачуне Ваших теревенки па бисте сад да делимо рачуна на пола?!
Србија је за Вас, познато, тек штрокави станични бирцуз у којем сте пили и јели на „црту“ па сад вапите да сви истресемо џепове и пикријемо Ваше непочинство и дугове, је?!
Е, па неће то тако моћи, господине Вучићу, богами! Неће, будите убеђени!
Овај народ јесте преплашен, безвољан, гладан и хлеба и живота, оно најгоре су ова времена изгонила из нас- али будале нисмо, верујте!
Верујте да је ово још онај исти народ славе, усклика, вредан дивљења и поштовања колико год Ви веровали да је тек убоги намерник у Вашем пашалуку од којег можете шибицарењем изкамчити који сребрњак за Ваш, искључиво Ваш срамотни и издајнички цех!
Најтежи дани нису дошли, лажни царе, у њима смо рођени, стасали, живимо, трајемо због Вас и Вама налик, али постојимо и свикли смо, нажлост, на муку па се немојте залуду надати да ћете нас уплашити њом и нагнати ко престрављено стадо у бег ка тору који сте нам скројили по мери оних којима сте се зарад власти заклели да ћете од Србије начинити тек сећање и епитаф на крајпуташу уз који ће се Ваше мецене олакшавати, па Вам ту исту руку пружити да се тобож срдачно рукују заправо је бришући од Вас!
Које нам то цехе из прошлости ваља платити?!
Платили смо и преплатили све имајући Вас и Ваше претходнике за камен око врата док нас убеђујете како сте заправо појас за спасавање и да нам ваља скочити у реку јер и дављеник кроз воду види сунце, док…
Је л` Косово и Метохија тај рачун који сте направили уз вечеру и трубаче?!
Читава Србија ко богат бакшиш, расипниче будућности наше деце?!
Како се то, објасните, молим Вас, може бити председник Србије а чинити све да после Вас српски трон и круна буду камен и пиљевина?!
Шта Вам је Србија осим фотеље и убеђења да ходате по води, не видећи, или одличмно видећи да заправо ходате по барама суза, зноја и јада који точите из сирака тужних?!
Јесу ли Вам цехови из прошлости- читава прошлост ове велике, свете, бесмртне и поносите државе?!
Мора бити да јесу, јер Србија греха из прошлости нема, осим ако грех није што постоји?!
Јел она светиња наша, немањићки метох, тај грех, па нас припремате за исповест и причест мрвицама које сте покупили ко просјак с молитвених доручака разних „богомоља“ па бисте да потурите ко нафору?!
У тај сте се „грех“, памтите ли јер ми памтимо, некада заклињали обећавајући да никад издати нећете оно што сте издали дана када сте продали душу онима горим од ђавола!
Која је, уопште, то прошлост у чијем замеешетеељству нисте учествовали као јуноша и барјактар политике да је Србије није довољно за Ваше амбиције, док данас, биће, амбиције има превише за оволику Србију па је ваља сапнути ко говече да не смета док је продајете на комад и кило?!
Шест година темпирате форму и народ за дан издаје, али заборављате оно да народ јесте преплашен, понижен, гладан, јед и много поганлука је изврило из њега али није- луд, глуп, слеп и спреман да саучествује у Вашој хајдучији по беспућима лажи, обмане и облачењу Србије у црнину на живим синовима и кћерима!
Молим Вас, као човек Вас молим да не помишљате издају да нам потурите као какву „нормализацију“ с „Косовом“ јер нема ничега нормалног у томе да Србија да срце и душу зарад протеза и помагала!
Није први пут наш Јерусалим под окупацијом, распет, али јесте по први пут клинове у његове дланове и ноге укуцао неко ко себе сматра председником Србије а тај чин као зачетак нове религије!
Косово и Метохија, туго, није наш грех већ олтар! На њему можемо исповедити своје грехе јер свето је управо зато што је Бог вољеном народу тамо подвезао пупчаник да зна где му је колевка и где му је гроб, ал не онај хладни зденац дубоки, већ гроб од небеса која су над Косовом и Метохијом размакнута таман толико да се Србин с Богом разговори!
Верујући и неверујући, једнако!
Једини рачун који је дошао да наплату је онај који сте бланко потписали зарад шаке власти и не очекујте да пребирамо сићу по џеповима како бисте га платили!
Не дирајте у Косово и Метохији ако је још шта људскога у Вама, јер нећете имати где да исповедите грехе и примите нафору! Бриселске мрвице с пода то нису!
Схватите, аман, човече, Србије без Косова и Метохије- нема!
То је тек пуки крајпуташ, не побадајте га називајући га темељцем!
Не служите опело за Србију убеђујући нас да је реч светој тајни крштења!
Изволите Ви и ваши „ђакони“ у ту унију „господе“ и робља, а нас оставите под крстом распете нам Србије, јер док Ви чекате њен последњи удах- наше сузе најављују њено васкрсење… Шта је довело до наглог сукоба Сирије и Израела прошлог викенда прочитајте ОВДЕ.
Извор: Аналитички форум

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Павић - "Вучић је ту да упакује издају и да стави машницу"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА