Најновије

ЛАВРОВ: САД спутава Русију, а Европа плаћа рачун!

Вашингтон ће промовисати своје интересе у Европи под изговором да обуздава Русију, а антируске санкције, које САД подстичу, коче привредну сарадњу између Русије и Немачке, каже шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: Ria)

"Јасно нам је да је главна сметња за јачање пословне сарадње управо спирала санкција, коју су САД завртеле", истакао је Сергеј Лавров на састанку с руским и немачким привредницима, на маргинама Минхенске безбедносне конференције, преноси Тасс.
Како је шеф руске дипломатије навео, јасно је и да "Европа мора да плаћа рачуне, али је ту још један објективан фактор, а то је почетак признавања да је такав положај ненормалан".
"Разумемо да постоје економски интереси, а Американци не крију да желе да промовишу своје интересе, пре свега претварајући се да обуздавају Русију", рекао је Лавров.
Према његовим речима, Москва се залаже за односе с Немачком који су "чак и с двосмисленим приступом појединим политичким проблемима, засновани на реалним националним интересима и Немачке и Русије".
"Ми ћемо наставити да чинимо све да се привредници, укључујући и немачке, осећају угодно у Русији", поручио је шеф руске дипломатије.
Прочитајте ОВДЕ интервју који је одјекнуо планетом-шта је Сергеј Лавров објаснио западњацима?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта значе санкције Русији?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА