Најновије

"РАЗОТКРИВАЊЕ ЗАВЕРЕ": Ко је кога хтео да убије и што се уплашила Колинда?

Безбедност лидера Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића је наводно озбиљно нарушена, пише сарајевски портал Дневни аваз и додаје да је "разоткривање завере" почело у јануару, након подизања безбедносних мера због доласка хрватске председнице у Сарајево и убиства Оливера Ивановића на КиМ.

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Ria)

Овај портал, наиме, тврди да је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић управо због тога напрасно отказала долазак у Сарајево, док ју је министар спојних послова БиХ Игор Црнадак узалудно чекао на аеродрому.
Испоставило се, наводи портал, да су хрватске службе дошле до информације да треба убити "председника".
"Према оперативним подацима МУП-а, који је требало да остану скривени од јавности, Дамир Мехић је 17. јануара прелазио границу на прелазу Увац и отворило се питање да ли је он требало да изврши атентат на 'председника'", наводи портал, уз подсећање да је само дан раније у Косовској Митровици убијен српски политичар Оливер Ивановић.
Мехића су у апартману хотела "Вучко" на Јахорини ухапсили припадници Антитерористичке јединице МУП-а РС, у сарадњи с припадницима федералног МУП-а, након чега је он предате Федералној Управи полиције. Реч је, додаје се, о човеку који је пет година био у бекству због убиства Емира Џинића у Тузли, 2013.
Код Мехића је, осим пиштоља, пронађено више оригиналних идентификационих докумената БиХ, међу којима су и лична карта издата на име Алмир Фејзић и документи издати у Приштини, на име Есат Бенусхаи.
Забрињавајуће је, констатује Аваз, то што је Мехић на оригиналним званичним документима БиХ имао своју фотографију, али податке Алмира Фејзића, који је жив и који је признао да је знао да му је идентитет украден, али то није смео то да пријави.
А по довођењу у тузлански затвор, Мехић се наводно хвалисао да су Осман Мехмедагић Осмица и Дубравко Чампара, који су водили његов случај, обећали амнестију ако уклони Радончића.
Код Мехића је приликом хапшења пронађена велика количина новца, чија судбина након одузимања није позната.
Како тврде Авазови извори, када су инспектори Мехића одвели на разговор, дочекали су га Осман Мехмедагић Осмица, директор ОСА-е, и Дубравко Чампара, тужилац БиХ.
Мехић се потом у тузланском затвору хвалио да је с Осмицом и Чампаром склопио "деал", којим су му, тврди Аваз, понудили слободу за Ф. Р. (Фахрудина Радончића).
Прочитајте ОВДЕ како ће то Хрватску блокирати Словенија, јер је Европа сувише "млака"?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нове запаљиве изјаве Колинде Грабар Китаровић упућене БиХ.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА