Најновије

ЕРДОГАН ГРМИ: Кад се појаве лавови, шакали побегну! Плакаћете још много!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је, говорећи о операцији "Маслинова гранчица", изјавио је како се планине око Африна заузимају и да Оружане снаге Турске настављају да се крећу према том сиријском граду.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа)

Ердоган се обратио окупљеним грађанима на Конгресу Странке правде и развоја (АКП) у турском граду Битлису, а том приликом се осврнуо и на актуелна дешавања, преноси Анадолија. У фокусу Ердогановог обраћања била је операција “Маслинова гранчица”.
- Планине око Африна се заузимају, настављамо се кретати према Африну, остало је још мало. На месту гдје се појаве лавови, шакалима не преостаје ништа друго него да подвију реп и побегну. Терористи који су јуче имали на кога да се ослоне нападали су наш народ, али данас видимо како беже назад попут гмазова - рекао је турски председник у надахнутом обраћању.
Он је говорио и о поступцима појединих посланика у Европском парламенту.
- Поједини у Европском парламенту који не знају шта раде и куда се крећу, иако Радничку партију Курдистана (ПКК) признају као терористичку организацију, плакали су у парламенту држећи око врата крпе терориста. Плакаћете још много. Нећете остварити ништа тиме што око врата носите њихове крпе. То неће променити нашу одлуку - поручио је Ердоган.
Премијер Турске Бинали Јилдирим поручио је у западном турском граду Текирдагу да операција "Маслинова гранчица" представља слободу за суседе, јавља Анадолија.
- Ова операција значи слобода за наше суседе. Она представља савест целог човечанства. Никад нећемо толерисати настојања оних који врше терористичку пропаганду и желе бацити сенку на ову операцију - казао је Јилдирим.
Турска напада ту курдску регију у Сирији скоро две недеље. Африн је под контролом Јединица народне заштите (YПГ), групе сиријских Курда коју Анкара сматра терористичком организацијом.
Прочитајте ОВДЕ шта се за то време дешава на турско-сиријској граници?
Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

 Војна интервенција Турске у Сирији из угла аналитичара.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА