Најновије

НА САСТАНКУ СВЕТСКЕ ВЛАДЕ У СЕНЦИ: Зашто је позвана и Србија и шта то значи?

Вековима се људи питају ко им кроји судбину и постоји ли нека "невидљива рука" која диктира које ће се државе брже развијати, а које ће остати на самом дну цивилизацијској развоја. Теоретичари завере упиру прстом на разне тајне организације за које наводе да су светски кројачи судбине, илити председници светских влада у сенци.

Ана Брнабић (Фото: Синхуа)

Пре неколико дана Србијом је "одјекнула" вест да ће једном тако моћном састанку да присуствује и српска премијерка Ана Брнабић. У питању је Билдерберг група. Они ће се окупити у Торину у Италији од 7. до 10 јуна. Овом састанку, претходиће окупљање Трилатералне комисије чији су чланови најмоћнији из света политике и бизниса.
Трилатерална комисија сасатаће се ове године у Сингапуру од 23. до 25. марта, а подсетимо, пре четири године центар њиховог окупљања било је Београд.
Трилатерална комисија незванично се зове светска влада у сенци, настала је 1973. године и броји око 400 чланова, међу којима има и осам Срба. Четири члана су јавна и то новинар Јован Ковачић, бизнисмен Тахир Хасановић, Славко Царић и Александар Николић.

Трилатерала

Трилатералу је основао Дејвид Рокфелер, а чија је реч била пресудна и приликом избора чланове комисије. Као идејни творац наводи се Збигњев Бжежински, а по правилу чланови гупе су челници водећих финансијских институција, банака, попут "Голдман Сакса", Европске централне банке, ММФ, потом великих корпорација, као и неколицина бивших председника, премијера, шефова дипломатија, професора, ректора угледнијих универзитета.
Има три копредседника и то по једног из Америке, Европе и Јапана. По правилу члан комисије не може да буде особа која је на јавној или државничкој функцији, већ њих чине угледни бивши политичари и особе из пословних кругова, као и истакнути интелектуалци, најчешће универзитетски професори.
Састанци Трилатералне комисије и Европског комитета Трилатералне комисије се, по правилу, одржавају на годишњем нивоу, сваки пут на другом месту, а извршни комитет састаје се неколико пута годишње.
Ковачић, који се налази на челу НВО "Ист вест бриџ", а који је повезан са Трилатералом, рекао је недавно да је сјајна вест што је Брнабић позвана на скуп Билдерберг групе, те да то говори да им се свиђа спољна политика коју води наша земља.
- Њој и нашој земљи је указана велика част. Сама чињеница да нису звали премијера Албаније или Македоније говори да мисле да имају шта да чују од представника Србије - поручио је Ковачић, гостујући на РТВ Војводини.
Говорећи о томе да ли су Билдерберг група и Трилатерала заиста толико моћне да вуку конце по свету, каже да је истина негде на средини. Објашњава да се на тим састанцима дискутује, често са актуелним представницима извршних власти.
- Не може ниједна организација да наметне рецимо једној Америци или Немачкој шта ће да ради - одговорио овако Ковачић на питање да ли су ове две групе заиста владари у сенци.

Билдерберг група

Ова моћна група претходница је Трилатералној комисији, која представља једно њено крило. Билдерберг група је основана 1954. године а броји између 120 и 140 чланова. Скупови су тајни, без присуства медија и никоме није дозвољено да о њима било шта коментарише у јавности. Окупљају се једном годишње и то сваки пут на другачијој локацији.
На скупу се, према подацима доступним јавности, разматрају и разрађују теме које формулише такозвани ужи круг, који чине регионални директори и проверени чланови елитних организација у свету.
Многе заслуге се приписују овој групи а међу највећим су оснивање ЕУ, НАТО бомбардовање Србије, али и избор америчког председника Барака Обаме. По неким изворима, на њиховим састанцима рођен је и евро.
Тврдо језгро ове групе чинили су Дејвид Рокфелер, који је преминуо прошле године и Хенри Кисинџер, а остатак чланова се бира и позива по тренутној актуелности, односно по томе колико је перспективно "улагати" у њих. Назив је добила по хотелу Билдерберг у Холандији у којем је одржан и први састанак.

Масони

Велику пажњу одувек су изазивали масони који су се први пут окупили у братство пре више од три века. Слободни зидари, како се називају, широм света имају два милиона чланова. За њих се каже да су најстарије братство на свету, а многи моћни људи у свету били су део овог, како га називају, тајног друштва. Међу њима су Џорџ Вашингтон, Бенџамин Френклин, Винстон Черчил, Моцарт, Френклин Рузвелт, Џералд Форд, Хенри Форд, Џон Вејн...
Пошто је међу њима било државника, сматра се да су имали великог утицаја на вођење светске политике.
Врата овог друштва заувек су остала затворена за жене, јер у ово братство и организацију могу да уђу само мушкарци. Настало је 1717. године у локалној крчми Сент Пол у Лондону, када је основана прва масонска ложа.
Иако је масонерија настала у Енглеској, брзо се проширила у Француску. И међу Србима је било масона, па су то били Слободан Јовановић, Иво Андрић, Михајло Пупин, али и Вук Стефановић Караџић, Доситеј Обрадовић, Петар Петровић Његош, кнез Михаило Обреновић, краљ Петар Први Карађорђевић, краљ Александар Карађорђевић Први.
Да су велику улогу у кројењу судбине у Србији имали управо масони и даље је уврежено мишљење. Поготово се то мисли за период стварања Југославије, јер је и сам Јосип Броз Тито, како се верује, био припадник овог братства. Медији су писали и да су у братству били Горан Свилановић, Вук Драшковић и Душан Михајловић, али да су из њега и изашли.

Комитет 300

Када се говори о најмоћнијима на свету немогуће је а не поменути "Нови светски поредак" и Комитет 300, за који се верује да је настао још 1727. године од стране британске аристократије. Чланови овог комитета су "аристократе", а на самом његовом врху, наводно се налази британска краљица Елизабета. Међу члановима ове групе су челници осигуравајућих кућа, великих компанија, медијских корпорација...
Заговорници теорије о постојању Комитета верују да је то међународни одбор који утиче и организује светску политику, трговину, банкарство, медије и војску.
Историчар и некадашњи обавештајни агент МИ6 Џејмс Колман писао је у чланку објављеном 1981. године о овом комитету и формирању "Новог светског поретка".
Међу члановима наводе се и Абдулах ИИ, краљ Јордана, Џон Кери, некадашњи амерички државни секретара, Роман Абрамович, руски олигарх, Хенри Кисинџер, такође некадашњи амерички државни секретара, Марти Ахтисари, дипломата, Силвио Берлускони, италијански политичар, Камила Паркер, војвоткиња и супруга принца Чарлса, али и Хуан Калрос, краљ Шпаније и многи други....
Прочитајте ОВДЕ где ће се израђивати радари за војску Србије?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Билдерберг група - Невидљива светска Влада.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА