Најновије

ХРВАТИ ИЗМЕНИЛИ ОТУЖНИЦУ КОЈУ СУ ГАРАНТОВАЛИ: Капетан Драган моли Вучића за помоћ

Председнику Србије Александру Вучићу се уочи посете Хрватској у име Драгана Васиљковића, познатог као капетан Драган, обратио његов правни заступник са молбом да Вучић покрене питање Васиљковића у разговорима са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Адвокат Горан Цветић, наиме тврди да је према документацији коју доставља у прилогу, Хрватска поступила супротно гаранцијама које је дала Аустралији да ће се Васиљковићу судити за три, а не за пет кривичних дела.
Цветић у писму, чију копију је доставио Танјугу, наводи да је Хрватска свој захтев за екстрадицију Аустралији базирала на решењу о спровођену истраге Жупанијског суда у Шибенику из кога се, како каже, види да је захтев поднет у вези суђења у Хрватској за три кривична дела.
Правни заступник наводи да је изручење Васиљковића Хрватској уследило 2015. године под тим гаранцијама.
Он тврди да је дошло до прекорачења, јер је оптужница против Васиљковића у Хрватској подигнута за пет "наводно почињених дела, а не за три како је то Аустралији гарантовала Хрватска".
Адвокат у писму наводи да је ово довело до, како каже, неосноване оптужнице против Капетана Драгана, као и до неосноване пресуде којом је осуђен за четири кривична дела, од којих најтеже није ни било обухваћено гаранцијом Хрватске Аустралији.
Цветић тврди и да Васиљковић и његова одбрана за ово нису сазнали раније, јер нису могли да имају увид у коресподенцију између аустралијског Високог суда и Хрватске. 
Морган Фримен на "Националној географији" оптужио Србију за геноцид у Сребреници!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Васиљковић: Нисам агресор ни ратни злочинац
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА