Најновије

ЈЕЗИВО "УПОЗОРЕЊЕ" БИЛА ГЕЈТСА: Нова зараза биће страшнија од еболе, за годину дана убиће 30 милиона људи!

Оснивач Мајксрософта Бил Гејтс страхује да би ако се сада појави нека нова зараза могла да убије и 30 милиона људи до 2019. године.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Између 2014. и 2016. године ебола је убила око 11.000 људи у Западној Африци.
Разорност ове епидемије је довела до стварања иницијативе са циљем да се брзо идентификују све смртоносне болести и одмах на њих одговори, преноси "Бизнис инсајдер".
Ту шему, названу Глобална здравствено безбедносна агенда, успоставио је амерички Центар за контролу и превенцију болести и она је спроводила свој програм у 49 различитих земаља.
Међутим, америчка влада планира да престане да финансира тај програм у земљама као што су Кина, Хаити, Руанда, Индонезија, Пакистан, Демократска република Конго...
Многи експерти се брину да би укидање овог програма могло да заврши катастрофом.
Бил Гејтс је већ више пута упозоравао на опасност од пандемије.
- Било да настане као грешка природе или у рукама неког терористе, епидемиолози кажу да би патоген који се брзо преноси ваздухом могао да убије више од 30 милиона људи за мање од годину дана. И они кажу да постоји реална могућност да свет искуси такву пандемију у наредних 10 до 15 година - рекао је он.
- Ближи нам се годишњица пандемије Шпанског грипа 1918. године. На срећу смо у последњих 100 година били поштеђени заразе те величине, али је неизбежно да се неки пандемични сој вируса те заразности појави - рекао је стручњак за одбрану од биолошког оружја Џорџ Пост.
Прошлог понедељка је око 200 здравствених организација широм света писало америчком министру здравља Алексу Азару и изразило бригу због најаве престанка финансирања Агенде.
- Повлачење из земаља као што су Пакистан и Демократска република Конго, неких од места где се најчешће јављају заразне болести - ризикује да свет буде потпуно неприпремљен за следећу пандемију. Сада није време за такав потез - наводи се у њиховом писму.
Аутори писма се надају да ће убедити Трампову администрацију да настави са финансирањем пројекта.
Прочитајте ОВДЕ све о тајанственом Титовом бодежу за који причају...
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте у каквом луксузу живи најбогатији човек на планети.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА