Најновије

(ИНТЕРВЈУ) АЛЕКСАНДАР ШЕШЕЉ: СРС је једина аутентична проруска странка у Србији

Александар Шешељ у интервјуу за Правду говори сарадњи Српске радикалне странке са политичким чиниоцима у Русији, односу према питањима Крима и Новорусије, могућој сарадњи српских и руских градова, указује на највеће грешке актуелне градске власти и објашњава какве би радикалне промене спроводили у Београду.

Aлександар Шешељ (ФОТО: СРС)

У кампањи за београдске изборе заложили сте се за већу сарадњу Београда са Русијом као и за братимљење Београда и Санкт Петерсбурга, на који начин видите ту будућу сарадњу? Сарадња са Санкт Петерсбургом може да донесе бенефите Београду у много сегмената. Санкт Петерсбург, северна престоница Русије је пре свега познат као туристичка дестинација због својих културних садржаја, то је град музеја. Али и у инфраструктурној сфери, Санкт Петерсбург има најдубљи метро на свету и један је од најбољих, а касни само два минута у годишњем просеку. У тим областима можемо да остваримо изузетну сарадњу, што би значило и отварање тог тржишта за нашу привреду, што би био велики успех
Предходне године више пута сте боравили у Русији и имали састанке у Думи са важним политичким чиниоцима, да ли је тада било речи о јачању сарадње Бепграда са руским компанијама и градовима? Испред СРС сам имао састанке са представницима свих парламентарних странака у Думи. Ми смо једина аутентична проруска странка у Србији, и са руским партијама имамо сардњу преко 20 година. Они нас цене и поштују јер смо искрени пријатељи Русије и залагали смо се за сарадњу за Русијом и током 90тих година, када то није било популарно овде. Русија посебно захваљују српским радикалима на нашем ставу да је Крим саставни део Руске федерације. Због посета Криму и Доњецкој Народној Републици Украјина вам је увела санкције и забранила улазак, да ли сте се покајали што сте отишли тамо? 
Нисам се покајао. У Украјини је на власти један неофашистички и антируски режим који је починио страшна зверства у Донбасу, сетите се спаљивања свих оних људи у позоришту у Одеси. Одлазак представника СРС у Доњецк је показао нашу подршку њиховој борби, ми се саосећамо са Русима у Донбасу, јер је и српски народ страдао под фашизмом. У Доњецку нас је примио председник ДНР-а господин Александар Захарченко. Радикали су једини представници из Србије који су добили позив Георгија Мурадова, опуномоћеног представника председника Руске Федерације Владимира Путина, учествовали на скупу "Пријатељи  Крима" који је организован на Јалти. СРС, за разлику од актуелне власти, признаје Крим као саставни део РФ. Зашто мислите да Србија треба да призна Крим као део Русије, и како би то и утицало на односе две земље? Данас је Русија највећа брана потпуном признавању независног Косова и пријему такозваног Косова у УН. Ако је Русија данас гарант територијалног интегритета и суверенитета Србије у Савету безбедности, крајње је лицемерно да Србија не признаје територијални интегритет Русије. Шта су највећи пропусти актуелне градске власти?
СНС је пре него што је дошао на власт обећавала раскидање уговора са Бус плусом, а видели смо да нису по том питању урадили ништа. Бус плус је највећа пљачка града Београда јер отима 91,5 процената од наплате превоза, док само 8,5 процената иде ГСП-у. Исто тако, обећавали су канцеларију за брзе одговоре и брзо су на то заборавили. Сада деле карте за метро који не постоји. Са друге стране, кад погледате кадрове у данашњој власти, имате утисак да је још увек на власти ДС.

Шта би долазак СРС на власт у Београда значио за Београђане?  Пре свега, ми би смо били гарант одлучне борбе против корупције и по том питању не би било никакве толеранције. Оно што је наратив наше кампање јесте заштита наших традиционалиних вредности, подстицање ћирилице, укидање финансирања антисрпских пројеката из будџета града, заштита српског идентитета. Желимо да сачувамо националну душу Београда, зато Београд на српки начин.
Ако СРС сутра дође на власт у Београду који први  проблем би узели да решавате? Прво би раскинули уговор са Бус плусом и направили од ГСП-а профитабилно предузеће. Данас не постоји ниједна метропола у Европи где је градски превозник губиташ. Уместо финансирања невладиних организација, подстицали би културу. Уместо субвенција приватним обдаништима у висини од 1,3 милиона евра на месечном нивоу, адаптирали би објекте који су у власништву града Београда како би правили обданишта и на тај начин уштедели огроман новац. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ о хашкој пресуди.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА