Најновије

ПОСЛЕДЊА ПУТИНОВА ОПОМЕНА: Америка ће сломити зубе због војске Косова! Ваши мрачни планови неће проћи!

И Владимир Путин је реаговао повопдом најаве америчког специјалца Веса Мичела да ће САД стати иза стварања оружаних снага лажне државе и да нико нема право вета на то.

Војник на Косову (Фото: Синхуа)

Како сазнаје Српски телеграф из руских дипломатских извора, руски председник је својим сарадницима пренео да се не сме дозволити ново силовање међународног права, истичући да је 1999. године, када је НАТО бомбардовао СР Југославију, Русија била слаба, али да је прича сада потпуно другачија.
- Буквално је тражено да пренесемо поруку да ће Запад сломити зубе уколико подржи потпуно нелегалну трансформацију безбедносних снага на Косову у војне формације. Нема ниједног папира којим би тако нешто могло да буде поткрепљено и од тога нема ништа. Са овим чврстим ставом упознат је и државни врх Србије - наводи саговорник.
Ово потврђује и руски политиколог Екатарина Поморцева, која одлично познаје унутрашња и спољнополитичка кретања у Русији.
- Апсолутно је сигурно да руска подршка Србији око овог питања и покушаја да се још једном брутално силује међународно право и погази Резолуција 1244 неће изостати. Савршено сам сигурна да ће Русија ставити вето на формирање војске такозване државе Косово и да ће чврсто стајати на овој позицији - објашњава Поморцева.
У међувремену, Олег Бондаренко, директор московске Фондације за прогресивну политику, која делује под директним патронатом Кремља, посетио је у Београд и донео поруку да над Србијом лебди украјински сценарио. Ове речи имају посебну тежину не само зато што их је недавно изрекао и Сергеј Лавров већ и због тога што је Бондаренко десна рука првог потпредседника руске владе Александра Бабакова, човека од највећег Путиновог поверења.
- Све што Србији прети већ се десило у Јануковичевој Украјини јер Запад никада не чека и иде као тенк ка својим циљевима. Јанукович је до последњег дана био спреман да потпише споразум са ЕУ, али када то није урадио, за недељу дана се десио Евромајдан, а за неколико месеци државни удар - подсећа Бондаренко и додаје:
- У времену када са свих страна стижу притисци на Србију да охлади односе са Русијом, неизбежно је да се направе уступци и око тога и око Косова, али на крају ће се истаћи захтев који ниједан српски политичар не би могао да испуни јер би уследио нови 5. октобар, а реч је о признавању Косова. У том циљу могла би да букну жаришта у Санџаку, Прешеву, Бујановцу.
Аналитичар Драгомир Анђелковић такође је сигуран да се по овом питању можемо ослонити на Москву.
- Русији нико не може да укине право вета у Савету безбедности, па страхујем да Американци ово неће ни гурати преко тог тела. Оно где нам Русија може помоћи јесте да се отвори расправа у СБ о томе и да се покаже да такав предлог нема подршку ниједне од држава чланица. А ако САД заобиђу СБ и та војска се формира и крене на север Косова, ми ћемо интервенисати и у том случају би нас Русија и војно подржала - наводи Анђелковић.

Мрачни план: Русији укинути право вета

Колика је Русија сметња западним силама у Уједињеним нацијама, сведочи и то што је случај тровања бившег шпијуна Сергеја Скрипаља у Енглеској искоришћен за дипломатску акцију чији је крајњи циљ да се Москви укине право вета у Савету безбедности. Тако би силници имали много лакшу прођу за своје мрачне планове у Сирији, Ираку, на Косову и многим другим подручјима.
Да Србија мора да се ангажује и отвори питање формирања војске Косова пред Саветом безбедности и затражи подршку пријатељских земаља, сматра и бивши министар иностраних послова Живадин Јовановић.
- Русија ће сигурно ставити вето, опште је познато да Москва даје подршку суверенитету и интегритету Србије и доследној примени Резолуције 1244 и поштовању међународног права. Али, и на то стављам нагласак, Србија мора да отвори то питање, а онда може да очекује подршку не само Русије већ и Кине и многих других држава - закључује Јовановић.
О овој теми огласио се и бивши амерички амбасадор у Београду Вилијам Монтгомери, који је поручио да Србија ни по цену ЕУ интеграција не треба да се сагласи са формирањем косовске војске.
- Што је много, много је - узвратио је Монтгомери на питање како види поруке које је у Београду изнео званичник Стејт департмента Вес Мичел, укључујући и отворену подршку САД војсци Косова.
Како је рекао, Србија треба да инсистира на првобитним позицијама Запада по питању косовске војске, а то је снажно противљење сваком њеном облику. Монтгомери подсећа да је и сам више година био укључен у косовско питање и да се одлично сећа колико се Запад снажно опирао било каквом формирању војске Косова.
- Није случајно да то брани и косовски устав - каже бивши амерички дипломата.

Зашто САД форсирају војску Косова

1. Приближавање расплета косовског питања
2. Покушај да се силом преузме север покрајине
3. Стварање евентуалног раздора између Србије и Русије
4. Уношење страха међу преостале Србе на Косову
Прочитајте ОВДЕ шта је Путин искључио као могућност?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

За формирање војске Косова потребне уставне промене.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА