Најновије

ЕРДОГАН ЗАПЕНИО: САД у Сирији покушале да преваре Турску! Забринути сте?!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган критиковао је власти Сједињених Америчких Држава и оптужио их да су покушали, сарадњом с "терористичким организацијама у Сирији да преваре Турску".

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа/Правда)

Ердоган се обратио клубу парламентарних заступника Партије правде и развоја у Анкари и том приликом поручио САД да мора да поштује Турску ако жели да буде њен стратешки партнер.
"Турска је од САД тражила да купи оружје за новац, а они нам га нису продали. Уместо тога, бесплатно су терористима у Сирији доставили 5.000 пуних камиона оружја и муниције", казао је Ердоган.
Ердоган је оштро реагирао и на изјаву портпарола Стејт Департмента која је рекла да је САД забринут због ситуације у Африну.
"Где сте били кад смо вам ми указивали на забринутост? Где сте били кад смо вас звали да заједно очистимо терористе у тој регији? Рекли сте да ћете у борби против терориста ИД сарађивати с терористичким организацијама. Нисте нам веровали кад смо вам рекли да је то грешка и да бисмо ту борбу требали заједно да водимо. Ето, изволите, сада можете да видите како је турска војска средила те терористе", поручио је Ердоган.
Турска и САД имају низ отворених питања, укључујући и разилажење ставова о групи PYD/YPG у Сирији, за коју Турска тврди да је сиријски огранак Радничке партије Курдистана, а САД је третира партнером у борби против припадника ИД.
Турске снаге, подржане сиријским побуњеницима, почеле су војну операцију против енклаве Африн 20. јануара, отварајући ново ратиште у сиријском грађанском рату који траје већ осму годину.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Русија блокирала састанак СБ УН?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турска поручује да неће стати у Сирији, после Африна.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА