Најновије

ТРАМП ПРОТЕРУЈЕ СВЕ РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ: Москва упозорава о могућим "компликацијама" у Сирији!

Амерички председник Доналд Трамп спреман је да протера руске дипломате из САД након инцидента у британском Солсберију, у којем су отровани британски шпијун Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија, пренела је агенција Блумберг позивајући се на добро обавештене изворе.

Трамп поново удара на Русију (Илустрација: Правда)

Према наводима агенције, Трамп се сложио с препорукама својих саветника у вези с протеривањем дипломата, а одлука ће, највероватније, бити објављена у понедељак. Саговорници агенције страхују, међутим, да Трампова одлука није коначна. Према наводима извора, Трамп жели да се увери да ће европски савезници САД такође предузети ове мере против Русије пре него што и сам протера дипломате. Раније је телевизијски канал Си-Ен-Ен, позивајући се на неименовани извор, саопштио да је Савет за националну безбедност САД, на чијем се ће се челу ових дана наћи Џон Болтон, "јастреб" о ком више можете да сазнате ОВДЕ, препоручио председнику Доналду Трампу да протера руске дипломате поводом случаја тровања британског шпијуна Сергеја Скрипаља у Солсберију.

Русија упозорава

Потенцијално протеривање руских дипломата из САД могло би лоше да се одрази на будући сусрет америчког и руског лидера Доналда Трампа и Владимира Путина, као и на војну сарадњу две земље у Сирији, изјавио је представник Савета Федерације Русије Франц Клинцевич. Он је рекао да се Трамп налази пред тешким избором када је реч о новим контрамерама против Русије поводом тровања руског обавештајца Сергеја Скрипаља. - Није овде само реч о савету стручњака за националну безбедност, иако постојећи тим броји последње дане. Нови саветник америчког председника у том домену Џон Болтон не крије да ће у скоријој будућности сазвати нови тим, рекао је Клинцевич. Према његовим речима, притисак на Трампа од стране Конгреса САД, али и од стране савезника, пре свега Велике Британије, има велики значај по том питању. - Амерички председник мора да узме у обзир да мора да сагледа све чињенице, поготово пошто се налази у ситуацији коју није он сам изазвао, рекао је. Када је реч о Сирији, овакав расплет би додатно погоршао сарадњу Русије и САД, упркос већ постојећим проблемима.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: rs.sputniknews.com, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најновије поређење војне моћи Русије и САД:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА