Најновије

АРМИЈА ДНР ИЗВРШИЛА ЛАСЕРСКИ НАПАД?! Један украјински војник ослепео

Украјинско министарство одбране тврди да је војска ДНР употребила забрањено ласерско оружје и напача украјинске оружане снаге.

Ласер (Фото: РИА Новости)

Украјинска армија тврди да су припадници оружаних снага ДНР користили забрањено ласерско оружје код контролног пункта Марјинка и да је једном од украјинских граничара оштећена мрежњача ока. Гранична служба Украјине је саопштила да је граничар ослепео на једно око тако што је помоћу оптичког прибора надгледао ситуацију на терену, а онда је у тај прибор уперен ласер. ''Установљена медицинска дијагноза и карактер рањавања нам допуштају да закључимо да непријатељ користи снажне емитере такозваних ослепљујућих ласера. Војник је тренутно хоспитализован ради специјалистичког лечења'', наводи се у саопштењу. У граничној служби украјинске војске наводе да то није први такав случај и да се идентична ситуација догодила 2016. године, када је војнику Краматорског граничарског одреда оштећен орган вида. Тај војник је такође користио оптички прибор за надгледање терена. Ко је Северној Кореји продавао делове за ракете, сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ДНР ''истребљује'' украјинску армију ласерским оружјем
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА