Најновије

БОМБА ИЗ АМЕРИКЕ! ТРАМП: Задржите нафту! Излазимо из Сирије врло брзо и враћамо се у своју земљу! (ВИДЕО)

Председник САД Доналд Тамп одржао је данас једночасовни говор у Охају, током ког је изјавио и да ће америчке снаге "врло, врло ускоро" напустити Сирију.

Доналд Трамп у Охају (Фото: ЈуТјуб)

- Разваљујемо Исламску државу (ИД). Изаћићемо из Сирије, оно као, врло врло ускоро. Оставићемо другим људима да се брину о томе", рекао је Трамп током данашњег говора у Охају. Како каже, иако други можда мисле и да није тако, он је био против операција у Сирији од саог почетка, али је нагласио да ће америчке снаге ускоро стопроцентно уништити ИД и "вратити све", иако ије баш најјасније шта је под тиме мислио. Он се Сирије дотакао говорећи о томе да је неопходно преусмерити буџетску потрошњу на домаћу инфраструктуру. - Изаћићемо одатле врло ускоро и вратити се у нашу земљу, којој припадамо и у којој желимо да будемо, рекао је Трамп на одушевљење присутних.
У прилично несувислом говору, председник САД рекао је и следеће: - Ми изградимо школу - они је дигну у ваздух. Ми изградимо школу - они је дигну у ваздух. Знате ли шта имамо за то? Ништа... Често сам говорио, задржите нафту! Да смо ми задржали нафту, били бисмо ОК. Да смо задржали нафту, не бисмо имали Исламску државу! Они су задржали нафту, ми нисмо задржали нафту. Глупо! Глупо! Глупо! Мало ко је успео да схвати шта је Трамп овим речима желео да каже, али је сасвим сигурно да у врху Сједињених Држава постоји велико неслагање по питању даљих корака у Сирији.
А да војна команда не дели овакав став америчког председника и да Американци не граде школе, већ масивну војну инфраструктуру у Сирији, можете да се уверите ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА