Најновије

МОГУ ОНИ И ТО: Русија кренула у решавање авганистанског питања!

Министарство иностраних послова Русије нема ништа против да талибане искључи из санкционог списка, па и да то учини и у Савету безбедности Уједињених нација, али само уз услов да тај покрет започне дијалог са авганистанским властима.

Руси решени да успоставе мир у Авганистану (Илустрација: Правда)

То је изјавио специјални изасланик руског председника Замир Кабулов након одржавања Међународне конференције за Авганистан, која је одржана у узбекистанској престоници Ташкенту. - Немамо ништа против, али није довољно да талибани само кажу да су спремни за дијалог, већ да то заправо и учине, рекао је Кабулов. Званични Кабул такође је саопштио да се нада скорашњем почетку преговора са талибанима. - Надамо се да ће преговори почети ускоро, с нестрпљењем ишчекујемо тај тренутак, рекао је министар иностраних послова Авганистана Салахудин Рабани. Ситуација у Авганистану се у последњих неколико месеци драстично погоршала, а талибани су успели да освоје велики део територије земље након чега су запретили да ће нападе убудуће фокусирати на велике градове. Руски специјалци недавно су извршили успешну противтерористичку операцију у Дагестану. Снимак операције погледајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ОПИЈУМ НАРОДУ: "Ни у време совјетског присуства, па чак ни за време талибанске репресије, некада најнапреднија земља централне Азије није овако изгледала". Документарни програм РТ-а о стравичној слици Авганистана данас:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА