Најновије

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА НЕМАЧКОГ ДИПЛОМАТЕ: Осумњичен да је убио мужа! (ВИДЕО)

Високи немачки дипломата ухапшен је у Бразилу због оптужби да је претукао на смрт свог супруга, са којим је био у вези више од две деценије.

Фото: Јутјуб

Уве Херберт Хан, немачки конзул у Бразилу, ухапшен је протеклог викенда након што је његов муж, 52-годишњи Валтер Хенри Максимилијен Биот пронађен мртав. Хан је наводно рекао полицајцима да је Биот пао у њиховом пентхаусу у Рио де Жанеиру претходне ноћи и преминуо.

Хан тврди да је Биот имао неку врсту напада, почео је да трчи према балкону стана, а затим се спотакао о простирку и ударио главу - наневши себи фаталну повреду.

Полиција наводи да је Биотово тело било прекривено модрицама, од којих су неке деловале као последица гажења, а такође је имао лезије од "напада цилиндричним предметом“ које нису биле у складу са падом.

Није јасно ко је позвао полицајце у стан пара - у луксузном насељу Ипанема - у суботу, али Дејли мејл преноси да је полиција стигла да пронађе Хана како покушава да га очисти.

Одведен је на испитивање пошто су форензички тимови са луминолом - супстанцом која сија у контакту са крвљу - открили мрље од крви. Полиција је пронашла мрље од крви на подовима стана и још једну сумњиву мрљу од крви на софи која је недавно очишћена.

Наводи се да је Хан рекао полицајцима да је Биот - белгијски држављанин - имао проблема са пићем и да је узимао таблете за спавање.

Полицији је наводно рекао да се Биот понашао "чудно" у данима пре смрти и да је деловао "успаничено или нервозно".

Хан је тврдио да је био у кухињи када је чуо да је Биот устао и почео да трчи, пре пада. Рекао је да је чуо свог мужа како "стење" на поду и у почетку је помислио да је пијан и покушао да га стави у кревет.

Тек након што је пријатељу послао слику у којој се жалио да је Биот "поново пијан", Хан је тврдио да је приметио крв.

Али форензички прегледи су открили да је Биот умро од ране на потиљку, а не на предњој страни, што би било у складу са причом о паду. То је, заједно са бројним другим повредама које је Биот задобио, навело полицајце да закључе да је његова смрт резултат насиља.

Полицајац Камила Лоренко је рекла да "верзија догађаја коју је дао конзул, да је жртва пала, није у складу са закључцима форензичког извештаја".

Бразилски медији наводе да Хан неће имати дипломатски имунитет с обзиром на природу злочина.

Хан и Биот су били у браку 23 године.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА