Најновије

Вучић о одлуци Приштине: Нисам могао главу да подигнем...

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Букурешту да ће овог месеца, али и наредних месеци бити много разговора о Косову и Метохији.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је истакао и да се нада да то неће довести до даље ескалације и дестабилизације у односима, а на информацију о томе да Приштина и даље одбија да формира Заједницу српских општина реаговаће, каже, када сагледа стање.
Упитан за одлуку приштинских власти Вучић је, у изјави новинарима, рекао да не воли да жури и јури са изјавама, и да још није чуо детаљне информације о томе. 
„Волим прво да видим о чему се ради. Видим да постоји неразумевање у јавности о суштини Бриселског споразума. Донећу Бриселски споразум у данима пред нама и прочитати га од А до Ш, јер очигледно није довољно да га ставите на веб-страницу да сви могу да виде, како би грађани имали прилике да виде да је срж споразума ЗСО“, објаснио је он. 
Изразио је чуђење да је донета таква одлука и рекао да не разуме ако је донета. 
„Оставите ми 24 сата да могу да реагујем. Дозволите да данас нисам могао главу да подигнем од посла у Румунији. Ако је то тачно, не знам како би могло да буде било шта добро, јер то значи да неко својим одлукама уводи у додатну дестабилизацију“, поручио је Вучић. 
На додатна питања шта ће Србија да учини, он је нагласио да не може на такав начин да разговара, јер Србија није играчка. 
„Не можемо да се играмо и дајемо изјаве како нам нешто падне напамет и како би неко у Србији волео да чује. Мој посао као председника је да озбиљно и одговорно сагледам ствари и онда пружим одговор. Ако мислите да треба да се допаднем нацији и кажем „сада ћемо ми неком и опсујем“, да би народ рекао „нека си им рекао“, то није мој начин и стил. То неки други нека се баве таквом политиком, као што су бесплатни превоз, бесплатни вртићи, свим могућим бесплатним, па смо на крају видели како су бесплатно прошли“, рекао је он. 
Вучић је казао да не жели да даје неодговорне изјаве, већ озбиљно и у складу са интересима грађана реагује. 
"Одговор ћете добити када будем све проучио и сагледао све последице“, најавио је он у одговору новинарима. 
Додао је да мора да призна да не разуме ту одлуку имајући у виду чињеницу да је то обавеза Приштине потписана пре тачно пет година.
Прочитајте ОВДЕ шта каже Ивица Дачић о одлуци Приштине?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић на Косову: Пустите нас да не користимо оружје!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА