Најновије

ПОЗИВ КОЈИ МЕЊА СВЕ: Трамп пристао да посети Кима, али има непријатну поруку за њега (ВИДЕО)

Доналд Трамп је прихватио лични позив севернокорејског лидера Ким Џонг-уна да разговарају о могућој денуклеаризацији на Корејском полуострву, али је такође обећао да ће задржати санкције док се договор не постигне.

Трамп и Ким Џонг ун (Фото: Синхуа/ Родонг)

После последњег круга успешних преговора две Кореје ове недеље у Пјонгјангу, Ким Џонг-ун је упутио  лични позив америчком лидеру да разговара о побољшању билатералних веза. Након неколико месеци звецкања оружјем између два лидера, Трамп је пристао да се сусретне са севернокорејским лидером до маја, објавио је јужнокорејски саветник за националну безбедност Чунг Еуи-Ионг  у Белој кући у четвртак, након достављања писма Пјонгјанга америчком лидеру.
Трамп је потврдио позив на Твитеру, наводећи да је раније ове недеље "Ким Џонг-ун говорио о денуклеаризацији са јужнокорејским представницима, не само замрзавања постојећег стања".. Откривајући контекст међукорејских преговора који су довели до прихватања позива Трамп је открио да у периоду до састанка Северна Кореја неће вршити ракетне тестове. 
Пре него што је прихватио Кимов позив, Трмп је  разговарао са јапанским премијером Шинзом Абеом, у којем су лидери као и обично пристали на примену максималног притиска на Северну Кореју. Абе планира да посетити САД у априлу пре предложеног сусрета Северне Кореје и САД.
Потврђујући да је Трамп прихватио састанак, представница за медије Беле Куће Сара Сандерс каже: "Радујемо се денуклеаризацији Северне Кореје. У међувремену, све санкције и максимални притисак морају да остану ".
Представници Јужне Кореје кажу да је Ким Џонг-ун сада посвећен денулкеаризацији и да је учинио уступке, попут прихватања заједничких војних вежби САД и Јужне Кореје.
Сиријски снајперисти спречили упад терориста на северу Хаме. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Курир/РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА