Најновије

У СУСРЕТ ТРЕЋЕМ СВЕТСКОМ? Трамп отказао пут због планирања одговора за ситуацију у Сирији!

Амерички председник Доналд Трамп отказао је пут на Самит Северне и Јужне Америке у Лими, Перуу, због ситуације у Сирији, изјавила је данас портпарол Беле куће Сара Хакаби Сандерс.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

- Председник Трамп неће присуствовати осмом самиту Америке у Лими, нити ће путовати у Боготу у Колумбију, како је првобитно заказано. Председник ће остати у Сједињеним Државама да надгледа амерички одговор за Сирију и прати развоје догађаја широм света - саопштено је из Беле куће.
На самиту у Лими ће Трампа заменити потпредседник САД Мајк Пенс.
Цео свет нестрпљиво чека да види шта је Трамп одлучио да ће бити амерички одговор на хемијски напад у Думи у Сирији.
Јуче је Трамп одржао састанак са представницима војске како би се договарали о потезу Америке након хемијског напада и навео да постоје и велики број војних опција. Западне земље су оптужиле сиријски режим да је отровним гасом напао цивиле у том граду који је под контролом побуњеника. Трамп је оптужио и руског председника Владимира Путина да је делимично одговоран за смрт цивила јер пружа подршку сиријском режиму и председнику Башару ал Асаду.
Русија је саопштила да ће последице евентуалне америчке војне акције бити несагледиве и позвала да се најпре утврди да ли је уопште било хемијског напада ико стоји иза њега.
Раније данас су поједини медији пренели да је руско министарство одбране издало наредбу да се борбена готовост руске црноморске флоте подигне на највиши ниво и да је издато упозорење за евентуални напад након што је примећено да су војни бродови коалиционих снага за Сирију, предвођене САД, Великом Британијом и Француском, кренуле ка Сирији. Међутим ову вест још увек нико није званично потврдио.
У међувремену је Бела кућа оптужила Русију да је издала обавезу коју је преузела да ће окончати сиријски програм хемијског оружја, у контексту напада изведеног у Сирији.
Прочитајте ОВДЕ где се то руска војска припрема за сукоб са САД?
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

РУС ПОБЕСНЕО! Да ли ви Американци схватате шта радите целом свету?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА