Најновије

ЛАЗАНСКИ: Договорени рат од 50 минута

Некада смо имали ратове који су трајали по више година, после су дошли ратови од седам дана, па онда бомбардовање СР Југославије у трајању од 78 дана, да би сада најновији ваздушно-ракетни „рат” САД, Велике Британије и Француске против Сирије трајао читавих 50 минута. Не само да је трајао 50 минута већ је, по свему судећи, био и прећутно договорен. И сви сада могу да кажу да су остали чистог образа и непоражени. Односно, поражене су, и то дефинитивно, само УН које више нико и не пита за некакву дозволу када креће у ратну акцију.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Пише: Мирослав Лазански Америка је извршила ракетирање Сирије и поред свих упозорења Русије. Лансиране су, по руским тврдњама, 103 крстареће ракете разних типова, а сиријска ПВО наводно је оборила 71 пројектил. Ако је тај податак истинит, онда је то сјајан успех сиријске ПВО будући да она већином располаже старим совјетским ПВО системима типа „куб”, „нева” и „СА-5 гамон”, односно „С-200”. Сирија има и модерније ПВО системе типа „бук М1” и „панцир”, вероватно су посаде на тим системима сада много боље обучене, а није искључено да су састављене и од руских ветерана.
У сваком случају, ако је од 103 лансиране ракете ПВО Сирије оборила њих 71, то је велика ефикасност. А њу, нажалост, нико не може и доказати. Јер Пентагон ће тврдити да није оборена ни једна једина ракета, а Москва и Дамаск говоре о 71 обореној. Војни ефекти бомбардовања и ракетирања циљева у Сирији су минимални, нема већег броја погинулих, материјална штета и није посебно велика, војна техника Сирије није ни дирнута, Башар ел Асад је сада чвршће на власти него што је био пре шест година када је рат почињао. Шта је рекао Чепурин о нападу на Сирију сазнајте ОВДЕ. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА