Најновије

ИСТОРИЈСКА ОДЛУКА: Ким Џонг Ун запрепастио Русију и Америку, али и цео свет!

Лидер Северне Кореје Ким Џон Ун рекао је да нема више потребе да његова земља изводи ракетне и нуклеарне пробе, преноси РТ.

Ким Џонг Ун (Фото: Синхуа)

Програми нуклеарних и балистичких ракета у Северној Кореји омогућили су земљи да обезбеди стратешку стабилност и мир, тако да више нема потребе за додатним тестирањем ракета и нуклеарки, рекао је Ким.
Од 21. априла 2018. године, нуклеарни тестови и тестови интерконтиненталних балистичких ракета биц́е прекинути, саопштила је Кимову изјаву севернокорејска агенција КЦНА.
"Севернокорејски центар за нуклеарни тест биће одбачен како би се осигурала транспарентност суспензије нуклеарних проба", додала је КЦНА.
Објављујући нови курс земље, владајућа странка је изјавила да Северна Кореја "неће никада користити нуклеарно оружје, осим ако не постоји нуклеарна претња или нуклеарна провокација земљи, као и да никако неће ширити нуклеарно оружје и нуклеарне технологије".
Обустава нуклеарних и ракетних тестова уследила је само неколико дана пре него што би севернокорејски лидер Ким Џонг Ун требало да се састане са председником Јужне Кореје Мун Џае Ином у пограничном селу, како би покушали да окончају сукоб између две Кореје.
Одлука Северне Кореје донета је на пленарној седници Центраног комитета владајуће Радничке партије, на којој се разговарало о "новој етапи" политике."слуђене", висе у ваздуху или падају на земљу. Конструктори сматрају да ће нови системи бити корисни и занимљиви војсци, али и војноиндустријским предузећима, као и енергетском сектору и нуклеарној индустрији.
Прочитајте ОВДЕ шта је ново открио Сергеј Лавров а тиче се сукоба између...
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански у Северној Кореји.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА