Најновије

ВОЈНА МИНИСТАРСТВА РУСИЈЕ, СРБИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ: Усаглашени циљеви вежби "Словенско братство 2018."

Званичници министарстава одбране Русије, Србије и Белорусије усагласили су циљеве предстојећих заједничких војних вежби "Словенско братство 2018.", саопштило је данас Министарство одбране Руске Федерације.

Фотографија са војне вежбе "Словенско братство 2016." (Фото: vs.rs)

"Током рада, војни експерти су се договорили о садржају предстојећих руско-белоруско-српских вежби", наводи се у саопштењу, преноси Тасс.
Стране су, на састанаку одржаном у руској црноморској луци Новоросијск, такође договориле место и време још једног састанка, на којем ће координисати и одобрити сценарио војних вежби.
Заједничке тактичке вежбе "Словенско братство 2018." биће одржане у јуну у Новоросијску, напомиње руска агенција.
Претходне вежбе "Словенско братство", у којима су учествовале руске ваздухопловне трупе, белоруске снаге за специјалне операције и српске специјалне јединице, одржане су у Брестском у Белорусији 6. јуна прошле године.
У тим вежбама учестовавало је више од 300 руских, 400 белоруских и 50 српских припадника оружаних снага, као и руски војни транспортни авион ИИ-76МД и хеликоптери и авиони белоруских ваздухопловних снага, подсећа Тасс.
Појавиле су се претпоставке да је Русија управо испоручила Сирији ракетне зенитне системе С-300. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војне вежбе српских и руских специјалаца
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА