Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ? Бакир и у игрици завадио БиХ (ВИДЕО)

У делу јавности игрица "Ел Баке" дочекана с одушевљењем, а истовремено је изазвала бес Бакирове СДА у којој тврде да је по среди "наставак агресије на БиХ"

Ел Баке (Фото: Принтскрин)

Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ, непознатим ауторима послужио је као инспирација за игрицу "Ел Баке" у којој он, обучен као пљачкаш, скупља новац по градовима БиХ, избегавајући полицију и друге препреке. То је узбуркало страсти у БиХ. У делу јавности игрица је дочекана с одушевљењем, а истовремено је изазвала бес Бакирове СДА. У тој странци кажу да је то покушај дискредитације председника странке и "наставак агресије на БиХ" и "напад који координисано извршавају великосрпски и великохрватски центри, уз подршку домаћих издајника". Игрица је доступна за андроид уређаје на Гугле плеј стор и за кратко време је постала прави хит. До викенда "скинуло" ју је 1.000 корисника интернета, а већ у понедељак тај број је прешао 10.000. Игра почиње уводним Изетбеговићем обраћањем са једног од скупова СДА: - Селам Босно и Херцеговино, селам алејк, добро вече моји драги СДА-овци! Играч потом, управљајући ликом Изетбеговића, скупља новац по путу у апоенима од 1, 2, 5, 10 и 20 КМ избегавајући заседе полицијских возила, и препреке као што су демонстрације или рупе на путу. Игра се по нивоима, који су названи по градовима у БиХ. Креће се од Бужима до Сарајева, а преласком нивоа повећава се износ новца који можете освојити. На последњем нивоу на располагању је посебан бонус назван "врећа злата" и износи 3.000 КМ. У опису игрице на Плеј стор аутори наводе: "Уколико се којим случајем не налазиш међу 100.000 људи који су запослени и имаш вишка времена, онда је ово идеална игрица за тебе. Ако Баке није помогао теби, то не значи да ти не треба да помогнеш Бакету. Олакшај му пут кроз игрицу, а Баке ће теби, можда, олакшати пут преко границе". У рецензијама корисници саветују ауторима како да побољшају игрицу, и да убаце и друге ликове из политичког живота у БиХ. Бројне предлоге и критике су уважили па је игрица већ добила побољшану 2.0 верзију. Реаговала је Асоцијација младих СДА наводећи да је та "аматерска игрица" синхронизовани напад на Изетбеговића. Обрушили су се и на медије који су о томе извештавали, наводећи да они не поштују државу и њене институције.

Нова Игра

Као одговор на оштре реакције из политичких кругова креатори игрице "Ел Баке" направили су још једну верзију. У њој се појављује Изетбеговићев политички противник Фахрудин Радончић, а игрица је названи "Флапи Фахро". Базирана је на "Флапи бирду", њен циљ је избегавање баријера које су у овом случају кованице конвертибилних марака и фенинга. Како је Бакир напао Хрвате, погледајте ОВДЕ. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жесток сукоб Бакира и Додика
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА