Најновије

РУСИ БРУТАЛНО ПОКЛОПИЛИ ЗАПАДНЕ СИЛЕ: Ово су необориви докази да је акција у Сирији била потпуни промашај (ФОТО/ ВИДЕО)

Министарство одбране Русије показало је делове пројектила које је у Сирији, како кажу, испалила коалиција предвођена САД.

Ово су необориви докази да је акција у Сирији била потпуни промашај (Фото: Јутјуб)

Остаци пројектила који су испуњени рупама побијају тврдње да је свих 105 ракета успешно погодило мете, наводе руски званичници.
На брифингу за новинаре представљена је анализа удара на Сирију које су 13. априла извршиле САД, Велика Британија и Француска. Докази са земље, укључујући фрагменте пројектила, доказују да је свега 25 мета успешно погођено, а не 105 како тврди коалиција.

Већину ракета су пресреле сиријске снаге, а неке од боље очуваних комада ће истраживати руски војни инжењери.
На брифингу је представљена "колекција" фрагмената пројектила који су означени као амерички и европски, а сакупљени су у Сирији након што су оборени.

Три државе савезнице су навеле да је главна мета удара био Центар за истраживање у Дамаску јер се сумња да се у њему производи хемијско оружје. Како је Пентагон навео, Центар је погођен са 76 пројектила, међутим, Русија тврди да се ради о само 13 погодака.
"Уколико верујемо извештајима са Запада, ова релативно мала мета је требало да буде погођена са 8 тона експлозива, а начињена штета је много мања него што би се то очекивало после бомбардовања таквих размера", навели су званичници Министарства одбране Русије.
Када је реч о преостала 63 пројектила, верује се да је Сиријска противваздушна одбрана пресрела њих 46 што показују делови пронађени на тлу и подаци из система за наоружање.

Генерал Сергеј Рудској је напоменуо да се чини да многи коалициони пројектили нису доспели до својих мета више због техничких компликација него због обарања.
Рудској је рекао да анализа друга два погођена подручја - војних складишта близу Хомса, показују сличне резултате. САД су тврдиле да су једно складиште погодиле са 22 пројектила, али Русија каже да може да потврди само 7. Они су више нанели штету околним грађевинама него самој мети, наводи се. Русија поклања С-300 Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТ, ТВ Звезда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА