Најновије

Борел: Имплементација европског пута за нормализацију односа Косова и Србије сада је обавеза Београда и Приштине, ЕУ ће пажљиво пратити

Имплементација европског пута за нормализацију односа Косова и Србије сада је обавеза Београда и Приштине, и Европска унија ће је пажљиво пратити, изјавио је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борел, уочи састанка министара спољних послова држава чланица Уније у Бриселу.

„Што се тиче Косова и Србије, одржали смо дуг разговор који је завршен договором који ће бити интегрални део европског пута за обе стране. Биће део преговарачког поглавља – поглавља 35 у преговорима са Србијом, и биће укључен у документ о нормализацији и у захтеве према Косову“, рекао је Борел.

„Дакле, то је сада њихова обавеза и ми ћемо пажљиво пратити имплементацију. Обе стране су се сагласиле и обавезале да ће то да ураде и хајде сада да пажљиво посматрамо како ће се то одвијати“, додао је.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић и премијер Косова Аљбин Курти постигли су у суботу у Охриду договор о анексу спровођења споразума о путу ка нормализацији односа.

Вучић, међутим, инсистира да није ништа потписао, нити је прихватио све, како то тврде европски званичници, тако да ипак неће имплементирати све што је предвиђено споразумом.

Главни уредник листа „Нова“ Ранко Пивљанин оценио је јутрос за Н1 да председник на питању договора око Косова покушава да докаже да је „мало трудан што медицина не познаје“.

Нови успех Руса код Авејевке: Заузето још једно насеље западно од града (МАПА)

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА