Најновије

ОВО СВАКИ ВОЗАЧ МОРА ДА ЗНА: Ево колико метара возилом пређете док читате СМС поруке на телефону (ВИДЕО)

Гост нове епизоде емисије "Форум" која се реализује у сарадњи портала Правда и Народне телевизије био је др Владимир Јевтић, стручњак за безбедност мотоциклиста.

Емисија "Форум" (Фото: Јутјуб)

Јевтић у емисији говори о безбедности мотоциклиста у саобраћају, неопходности коришћења заштитне опреме, упозорава родитеље о чему да воде рачуна при куповини мотора и другим питањима везаним за безбедност. Он је у емисији изнео низ примера тешких саобраћајних несрећа у којима су људи страдали, били тешко повређени или изазвали материјалну штету због које су своју егзистенцију довели у тежак положај. Јевтић је испричао случај у коме је возач убио бебу на пешачком прелазу зато што је гледао СМС поруку.  - Да бисте погледали један Фејсбук налог док возите, при брзини од 50 километара на сат ви у секунди прелазите око 15 метара, истраживања су показала да вам треба најмање три секунде да откључате телефон и видите ко вас је звао или послао поруку, прећићете 45 метара а да нисте видели шта се дешавало на путу. Саобраћај је врло флуидна ствар, ситуација се промени у тренутку - упозорава Јевтић. Говорећи о случају страадања бебе, Јевтић је упитао која је СМС порука толико била важна да је коштала живота детета. - Замислите када оцу те бебе полиција треба да каже да му је неко убио дете јер му је стигла СМС порука - објашњава Јевтић. Он у емисији говори и о новим законским прописима, потреби за едукацијом возача али и о мото клубовима, питовањима и дружењима, руским Ноћним вуковима и другим темама из мотоциклизма. Аутор и водитељ емисије је Марија Гојковић. Погледајте целу емисију: Kако педофили вребају децу на друштвеним мрежама и шта родитељи могу да учине да заштите своје дете сазнајте ОВДЕ.
Kњига "Мрежни ратови" руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина диступна је у Србији и Републици Српској,... Posted by Дневне Новине Правда on понедељак 23. април 2018.
Извор: Правда/Народна телевизија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Унук Милунке Савић о томе шта је истина из ратне биографије његове баке.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА