Најновије

ДОДИК: Србе ухапсе и одмах понизе... А он држао политички скуп!?

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да пуштање Атифа Дудаковића на слободу показује колика је фарса правосуђе у БиХ.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Ово најбоље показује колика је фарса правасуђе на нивоу БиХ и БиХ у целини. За егзактне и потврђене доказе, Суд БиХ није смео да пресуди, јер се боји муслиманске јавности и био би изложен страшним притисцима", рекао је Додик.
 
Према његовим речима, Дудаковић је након хапшења доведен пред Суд где му је дозвољено да држи политички скуп, што је значило да ће одмах бити и пуштен на слободу. 
 
Додик је то рекао поводом одлуке суда БИХ да ратног команаднта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковића и још 12 припадника тог корпуса, пусти да се бране са слободе, преноси РТРС. 
 
Додик је оценио да је сасвим други случај када су Срби хапшени у вези са ратним злочинима и довођени у понижавајућем околностима, а са Дудаковићем је било сасвим супротно. 
 
"Јасно је да су правосудни органи БиХ под сталним притиском и утицајем бошњачких политичких и верских елита, те да компромитујући тужиоце и судије који раде на оваквим предметима обично издејствују или ослобађајућу пресуду или непроцесуирање", рекао је Додик. 
 
Како је казао, овом одлуком Суд БиХ је потврдио оно што је рекао када је Дудаковић ухапшен - да није оптимиста, јер им је било потребно чак 12 година да га идентификују на видео-снимку, као и да је то јасна порука Србима и Републици Српској и још један доказ зашто не постоји поверење у правосуђе на нивоу БиХ. 
 
Дудаковић је ухапшен у петак у Бихаћу, а на првом појављивању пред државним тужиоцем није се изјаснио и тражио је додатно време за одговор о криввици за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима и припадницима јединица Фикрета Абдића током 1994. и 1995. године. 
 
Државно тужилаштво саопштило је раније да се Атиф Дудаковић терети због убиства више стотина цивила и ратних заробљеника српске националности током рата 1995. године.
 
Прочитајте
ОВДЕ све о скандалозној пресуди босанског правосуђа.
 
Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА