Најновије

МРАЧНО НАСЛЕЂЕ НДХ ПО УГЛЕДУ НА НАЦИСТИЧКУ НЕМАЧКУ: На данашњи дан 1941. Хрватска је увела расне законе

На данашњи дан 1941. године усташка Независна Држава Хрватска (НДХ) објавила је расне законе, по угледу на нацистичку Немачку.

Усташе (Фото: Википедија)

У тим законима посебно су наведени Јевреји и Роми, али су они послужили и за масовна убиства и православних Срба у концентрационом логору Јасеновац, те на многим другим местима, рачунајући бројне јаме.

Расни закони нацистичке творевине НДХ сведоче о потпуној припадности те квислиншке државе фашистичком покрету, пошто је реч о територији која није била окупирана, већ својевољно приступила Хитлеровој коалицији.

Директор израелског Центра "Симон Визентал" из Јерусалима Ефраим Зуроф увек истиче да се у НДХ догодио геноцид над, пре свега, Јеврејима и Србима.

Током геноцида и терора у НДХ велики број православаца био је присиљен да пређе у католичанство како би сачували животе.

У данашњој Хрватској, у чијем Уставу се наводи да она баштини антифашизам, велики део деснице и клера гаји отворени сентимент према НДХ, а један од њених симбола "За дом спремни!" покушавају превести у легитиман "стари хрватски поздрав". ПрочитајтеОВДЕ како је британска обавештајна служба МИ6 организовала терористичке нападе на Косову и Метохији. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА