Најновије

УБИЦА ЗАПАДНИХ САТЕЛИТА: Свет у страху од новог руског пресретача (ВИДЕО)

Ефективни снимци испитивања модернизованог руског противракетног система привукли су пажњу западних медија. Дали су му име "убица сателита", и већ традиционално Русију оптужили за агресију, иако је проба изведена на територији Русије.

Руска ракета (Фото: Јутјуб)

Првог априла Ваздушно-космичке снаге Русије успешно су тестирале нови противракетни систем на полигону Сар-Шаган у Казахстану. Импресивни снимци су уплашили западне медије, који су пробу система ставили у оквир "руске агресије" и "руске претње Западу".
Тако је "Мирор" написао да је председник Владимир Путин прославио Ускршњу недељу тестирањем ракете која је претња Западу, сметнувши с ума, да Русија не прославља Васкрс по западном календару.
Популарни листови "Дејли мејл" и "Дејли стар", прозвале су модернизовани руски антиракетни систем "Убицом западних сателита", казавши да се наводно ради о агресивној поруци Русије Западу. 
Подсетимо ипак, да овај систем није распоређен на западној граници Русије. Он је у служби ВКС Руске Федерације и има за циљ заштиту Москве и централне Русије од напада из ваздуха.
Ракерни систем има могућност упозоравања на ракетни напад и контроле вањског простора.
Руски генерал упозорава да је свет на ивици рата, можда и последњег у људској историји! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА