Најновије

ЛАЗАНСКИ: Набавка хеликоптера Ми-35 огроман напредак за Србију! (ВИДЕО)

Војни аналитичар Мирослав Лазански истиче да ја набавка новог наоружања велики технички напредак српске војске. Лазански је гостујући у Новом јутру на Телевизији Пинк истакао да ће набавка нових хеликоптера бити велики технички скок борбене готовости ваздухопловства које је било практично пред колапсом.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Он је изразио наду да ће преговори са Русијом и Белорусијом бити реализовани. 
- То је велики напредак у техничком опремању Војске Србије, јер у последњих 15 година нисмо имали набавку те врсте наоружања. Наша транспортна хеликоптерска авијација је при крају ресурса - хеликоптери Ми - 8 су стари, набављени још за време Тита. На папиру имамо осам Ми-8, а лети њих четири или пет. Србија већ има три Ми -17 и са ова четири која ви требало да добијемо од Русије то је већ један солидан број - навео је Лазански.  
Према његовим речима, на тај начин ће бити повећана ефикасност такозваног вертикалног маневра војске. Лазански је објаснио да је хеликоптер Ми-35 извозна варјанта познатог хеликоптера Ми-24, а то је модерна варијаната, која се доказала у ратовима у Сирији и Авганистану. 
- Ми- 35 има заштиту пилотске кабине, испред има топ по систему јетлинг 23 мм са 450 граната које испаљује, на пајлону може ности ракете за гађање тенкова, свих циљева на земљи, али и ракете ваздух - ваздух - навео је он.
Како је указао, хеликоптер Ми -35 може служити и за превоз мањег десанта, те војницима пружати подршку из ваздуха, а наша војска је обучена за њихово коришћење. 
 - То је најјефтинија варјанта за модернизацију наших хликоптерских санга - навео је Лазански, указавши да су крајем прошле године набављени хеликоптери Х-145, те да је добро што ће Србија имати три врсте јуришних хеликоптера - газела, Ми -35 и Х- 145. 
- Комшије око нас такође набављају модерне хеликоптере - указао је Лазански и додао да је неопходно појачати борбену компоненту хеликоптерске ескадрлиле. 
Он је позитивно оценио преговоре о набавци система Панцир и Бук, наводећи да би тиме систем наше ПВО био заокружен.  
- Панцир је систем за противваздушну одбрану на малим и мало већим даљинама. То је систем који штити аеродроме, циљеве на земљи од напада противничких крстарећих ракета, беспилотних летелица, авиона у ниском лету, комбиновани систем са топовима од 30 мм и ракетама ПВО - објаснио је Лазански. 
Како је истакао, истовремено набавком авиона Ми - 29 из Белорусије би, по формацији нашег ратног ваздухопловства, била заокружена авионска ескадрила.
- То је велики технички напредак војске. Држава данас улаже у техничку опремљеност - истакао је Лазански. Руси бомбардовали градове дуж турске границе. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА