Најновије

ПРЕШАО 200 КИЛОМЕТАРА ПЕШКЕ ИЗ ПРОТЕСТА: Саша Павлић са крстом на леђима стиже испред владе Хрватске! (ВИДЕО)

Ријечанин Саша Павлић, који је препешачио готово 200 километара са дрвеним крстом на леђима, из протеста што је држава определила пола милијарде долара за половне борбене авионе, док су фондови за ретке лекове и дечје болести готово празни, стигао је у Загреб.

Саша Павлић на путу према Марковом тргу (Фото: Јутјуб)

Како је и најавио, он ће се у 11 сати појавити на Марковом тргу, где је седиште владе, како би политичарима и премијеру Андреју Пленковићу пренео своју поруку.
Саша је током пешачења на Твитеру већ поручио премијеру Пленковићу да га њега и његове сараднике позива да нађу решење за проблем неодговарајућег система лечења деце.
"Позивам премијера Хрватске Андреја Пленковића, министра здравства Кујунџића и представнике удружена оболелих да искористе данашњи тренутак и нађу решење за проблем неодговарајућег система лечења деце данас у Хрватској, а да их грађани с подршком чекају напољу".
Најављено је да ће у то време бити организован протест на Марковом тргу, а грађани су се позивали путем Фејсбука.
"Пре свега смо силно задовољни јер смо нашу мисију готово привели крају. У 11 сати на Марковом тргу ћемо Влади уручити крст. Топло се надамо да ћемо бити примљени на разговор да им кажемо шта мислимо", поручио је Марин Стошић који се придружио Саши Павлићу на његовом путу из Ријеке до Загреба.
"У свакој држави приоритет су болесна деца, и пред авионима и пред свим. Надамо се да ће Влада учинити нешто, да у то не верујемо, не бисмо ово ни радили. Саша је пола пута плакао, људи га препознају...Ово ништа није било режирано, све је искрено и спонтано. Не желимо да нам се политика увлачи у целу причу. Дошао нам је Пернар да направи некакав ексклузивни интервју са Сашом, он му је рекао не".
Саша Павлић рекао је како нема никаква очекивања пошто дође на Марков трг.
"Жеља ми је да се представници Владе нађу с представницима удружења оболеле деце, да заједно седну за сто и нађу решење, а да им ми грађани дамо подршку, да можемо сви заједно аплаудирати овој Влади. Подршка ми је породица, то је темељ свега. Ако Влада донесе закон којим ће се решити проблеми деце, и натраг ћу ићи пешке па макар у колицима", рекао је Саша који је током пута повредио ногу.
Погледајте ОВДЕ како америчке дипломате напуштају амбасаду у Москви.
Извор: Курир/24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА