Најновије

ЊЕГОШЕВИ СРБИ! Проглас Шекулараца: Нећемо дозволити черупање ђедовине

У Шекулару је одржан скуп Матичне заједнице Шекулараца на којем је донијет Проглас за очување шекуларске територије и имовине, а поводом демаркације границе између Црне Горе и тзв. Косова*.

Његошева капела (Фото: Јутјуб)

Они су од државних органа Црне Горе затражили да заустави даље “черупање” њихове територије.

Председник Црне Горе Филип Вујановић и председник тзв. Косова Хашим Тачи потписали су средином фебруара у Подгорици заједничку изјаву, која је била основ да тзв. косовски парламент ратификује споразум о граници.

Ради се о анексу којим се подразумијева корекција граница, што је потврдило и Министарство вањских послова Црне Горе, казавши да су након ратификације „могуће техничке корекције границе“.

Забринути због, како су навели, недавног премеђавања “одавно утемељене границе између Црне Горе и братске Србије”, Шекуларци су објавили проглас.

– Сецесионистичко-инвазиона власт косметских Шиптара, настала под освајачком стратегијом злочиначке Америке и западноевропског милитаристичког насиља, осим окупиране косовско-метохијске области, пружа неутажне пипке према нашој граничној територији, саставном дијелу Црне Горе. Због мутне и непрецизно дефинисане политичке супремације између Црне Горе и тзв. недржаве Косово, Шекуларци оглашавају јавности и државним органима Црне Горе упозоравајући, устанички проглас, саопштили су из Матичне заједнице Шекулараца на одржаном збору.

У прогласу се истиче да се ради о њиховим вековним катуништима, извориштима, пасиштима и шумиштима, завичајним планинама, пастирске, епске симболике, те да своју “историјску, и главама њихових предака, омеђену територију, вековно дефинисану са Србијом, сматрају и држе апсолутно својом територијом”.

– Став актуелне црногорске власти у вези са овим је колебљив, мек, попустљив, несигуран и непоуздан, што је, нажалост, видљиво из дисперзивних изјава државне врхушке, те разложно, нема наше повјерење, наводи се у прогласу. Шекуларци истичу да им држава не гарантује личну својину и њену заштиту. -Наш став и глас је: Не дамо наше, бранићемо свим средствима и жестоко својину, како су то са правом радили наши преци. Спремни смо на одбрамбено жртвовање за сваку стопу земље, истиче се у прогласу.

Додаје се да их на овакав потез додатно опомињу њихови гробови и “угрожена слобода крваво стечена-тапија њихове тековине и имовине, као и Уставом године загарантована права”.

– Тражимо од државних органа да заустави даље „черупање“ наше имовине и територије, које у континуитету непрестано траје и дан-данас! Тражимо од државних органа да се децидно изјасне које територије захвата демаркациона линија према Косову и Метохији, истиче се у прогласу. Прочитајте ОВДЕ шта се дешавало са са српским војницима у Централноафричкој Републици. Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Васкршња честитка, Добрила Дедеића, кандидата српске коалиције на председничким изборима у Црној Гори
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА